Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Preview pred zápasom s Kanadou!

Dnes nás večer o 19:45 čaká ďalší súper zvučného mena, rovno z kolísky svetového hokeja. Bude to Kanada, ktorá sa ale včera natrápila a získala proti Francúzsku iba bod.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Včerajšie zápasy

Ako sme spomínali, dnes večer nás čaká Kanada. Kanada sa včera vytrápila s Francúzskom, ktoré prišlo na turnaj sa vyhnúť bojom o záchranu. Kanada svojho súpera prestrieľala, avšak Huet v bránke „galského kohúta“ „kikiríkoval“ výborne. Kanaďania sa vytrápili natoľko, že mu dokázali streliť iba 2 góly a v samostatných nájazdoch dokonca ani jeden. Na druhej strane Jamer Reimer inkasoval aj v nájazdoch a aj preto tak Francúzsko získali senzačné 2 body na začiatok šampionátu.

My Slováci, sme včera nastúpili v derby zápase proti Čechom. Hoci nás prestrieľali, dokázali sme si vytvoriť lepšie šance. Góly Miklíka a Viedenského nás dokázali posunúť do vedenia 2:1, ktoré sme držali skoro až do konca, Jágr ale ukázal svoju silu a skúsenosti a 2 minúty a 7 sekúnd pred koncom vyrovnal. Bohužiaľ, inkasovali sme aj v predĺžení a tak z krásneho zápasu nám ostal len jeden bod. Nevadí, aj ten nám môže pomôcť v konečnom zúčtovaní.

Dnešný večerný zápas

Dnes večer o 19:45 sa začína zápas medzi Slovenskom a Kanadou. Kanada bude hrať rýchly, útočný a fyzický hokej, zatiaľ čo od nás sa očakáva v dnešnej dobe moderný, defenzívny hokej s rýchlymi protiútokmi. V bránke sa budeme môcť spoľahnúť na Jána Laca, ktorý aj včera ukázal, že aj na tomto šampionáte s ním môžeme rátať. Nie nadarmo bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu na Slovenskej strane. Budeme opäť očakávať mladú drzosť od Réwaya, ktorý včera nádhernou prihrávkou našiel Viedenského, ktorý nás poslal do vedenia. Pred tým dokonca prešiel cez stredné pásmo kľučkami, kde ukázal svoje rýchle nohy a ruky. Skvelé stretnutie odohral aj Tomáš Tatar, od ktorého sa to očakávalo. Bol rýchly, agresívny, spoľahlivý smerom dozadu. Tak, ako ho poznáme. Navyše, chválu môžeme priepsť aj na účet Viedenského, ktorý sa nie len blysol gólom, ale aj ďalšími zaujímavými hroziacimi útokmi či akciami. Aj od neho sa budeme niečo sľubovať nie len do dnešného zápasu, ale aj do budúcnosti.

Od dnešného zápasu nevie nikto, čo môže očakávať. Slováci dúfajú vo výhru, po včerajšom skvelom výkone a zakopnutí Kanady. Veríme teda, že sa dnes v médiách bude písať o ďalšej senzácii, s titulkom „SLOVENSKO VYHRALO, ĎALŠIA SENZÁCIA NA ÚKOR KANADY!“. To by bolo krásne, čo poviete? Tak teda, SLOVENSKÓÓÓ.

Štatistiky

Štatistika medzi nami a Kanadou je vzácne vyrovnaná. 3 duely sa skončili remízou, 20 stretnutí sa skončilo prehrou a 20 stretnutí sa skončilo výhrou nášho tímu. Poslednú výhru nad Kanadou sme si pripísali v roku 2012 na MS v Helsinkách, kedy sme ich porazili vo štvrťfinále 4:3. Dnes sa preto jeden z tímov ujme vedenia v tejto sérii, verme, že to budeme my.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články