Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nečakaný príchod Dávida Bondru do Popradu

POPRAD - Tento týždeň sa nachádza reprezentácia Slovenska v Poprade, kde sa pripravuje na domáci turnaj Kaufland Cup.
Zdroj: 28251
Zdieľajte:

Pod Tatrami sa nečakane objavil domáci hokejista Dávid Bondra. Syn legendárneho útočníka Petra nominovaný nebol, ale naberá kondíciu na rodnom štadióne. „Povedal som si v Moskve, že Poprad je blízko a že si prídem trošku oddýchnuť. Teda neviem, či si oddýchnem, lebo chcem individuálne trénovať, mal som mesiac pauzu kvôli zlomenine ruky. Myslím si, že potrebujem ešte maximálne dva týždne tréningu, aby som mohol hrať. Mám tu rodinu a kamarátov, takže som veľmi rád, že tu môžem stráviť pár dní,“ objasňuje návrat do Popradu Bondra v súvislosti s tým, že jeho súčasný klub Kunlun Red Star je v týchto dňoch v Moskve.

Prečítajte si aj

Šialená ruská mašina: 27. hetrik, 11. rekord, vyrovnanie Gretzkeho a krok k ďalšej méte!

Tri roky strávil v drese tipsportligistu a vycítil, že zrejme nastal čas na zmenu. V priebehu leta sa upísal čínskemu tímu v KHL. Ako to však býva zvykom, začiatky bývajú veľmi ťažké. „Úvod bol ťažký, prišiel som tam na skúšku, tréner ma nepoznal, ale dali mi šancu a kontrakt. Prvých desať-dvanásť zápasov som nehrával, následne som dostal šancu a začali sme vyhrávať, tak som sa udržal v zostave,“ hovorí v debate pre oficiálny web HK Poprad. O svojich kvalitách nakoniec presvedčil a automaticky aj tréner na neho zmenil pohľad.

Prečítajte si aj

Kerbashian po odchode z Nitry spoznal svoju budúcnosť

„Tréner zistil, že som kvalitný defenzívny hráč, spojil ma v útoku s Adamom Cracknellom a Lukeom Lockhartom. Začalo nám to fungovať a hrali sme každý zápas 15-16 minút. Boli sme veľmi spokojní a tréneri tiež. Hrali sme proti súperovým top útokom. Cítil som sa veľmi dobre, ale potom som sa zranil a Cracknell o zápas skôr. Ja som utrpel zlomeninu ruky, on kľúčnej kosti. Bola to smola, ale cítim, že sú so mnou spokojní a všetko je pozitívne,“ pridal pre stránku kamzíkov Dávid Bondra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk

Diskusia

Podobné články