Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sukeľ sa nestotožnil s novinármi, Belluš musel vychovávať holandského legionára

KOŠICE - Trápenie bolo odmenené tromi bodmi. V Steel aréne sa odohrala tradičná bitka o východ. Košice v ňom ťahali za kratší koniec, ale všetko to zmenila chyba brankára Vošvrdu. Posledné slovo mal exPopradčan Martin Belluš.
Zdroj: 33794
Zdieľajte:

Hostia spod Tatier sa dostali do vedenia pomocou nešťastného momentu, kedy ich akciu gólovo dokončil obranca Čížek, ktorý nohou poslal puk za Košarišťana. Oveľa horšie to bolo na druhej strane v druhej tretine. Brankár Vošvrda chcel vyrobiť protiútok, no namiesto toho musel loviť puk z brány a bolo 1:1. "Zrejme to bol moment, ktorý nás naštartoval. Celé to vzápätí potvrdil Maťo Belluš, a potom sme to už udržali," uviedol v košickej kabíne útočník Jakub Sukeľ. 24-ročný Lipták bol tým mužom, ktorý potrestal českého brankára súpera. Odmieta však pohľad, že išlo o ľahko vybojovaný gól.

"Nemyslím si to. V poslednej chvíli som vložil hokejku do jeho rozohrávky. Puk sa odrazil ku Skokanovi, ktorý nedal. Následne sa mi dostal pod nohy a nebol problém doraziť," opísal vyrovnávajúci presný zásah hokejista, ktorý v tejto sezóne chytá reprezentačné ostrohy. Východoslovenské derby nebolo iba o prestíži, ale najmä o vylepšení tabuľkového postavenia pred nadchádzajúcou nadstavbou. Poprad totiž pomaly dýchal na chrbát práve Košiciam. Tie mu neumožnili stiahnuť manko na sedem bodov, ale natiahli ho na trinásť. "Bol to tzv. šesťbodový súboj. Súper mal dobrú fazónu a bodoval. Nás sa to netýkalo, ale verím, že sme nadviazali na Michalovce a po prestávke budeme pokračovať v začatej práci," tvrdila dvojička Matúša Sukeľa Jakub. Oceliari mali na sklonku januára domácu úlohu, ktorú zvládli. Jej výsledok je o to cennejší, že v priebehu dvoch za sebou idúcich derby ukoristili šesť bodov. "Chceli sme sa vyhrabať z krízy, ak sa to tak dá povedať. Zapli sme pred našimi fanúšikmi a sme radi," dodal Sukeľ.

Bývalého spoluhráča z Popradu brankára Tomáša Vošvrdu záverečným gólom pozdravil Martin Belluš. "Na východe asi áno," s úsmevom odpovedal na otázku, či sa osemnásobný slovenský majster dostal z ťažkého obdobia po dvoch domácich víťazstvách. "Myslím si, že sme prvú tretinu odohrali veľmi slušne. Potom sme ako keby zaspali, no dali sme dva rýchle góly, vrátane Vošvrdovho kiksu," zhrnul do pár viet dianie v Košiciach autor víťazného gólu HC. Popradčania pod taktovkou Petra Mikulu urobili neuveriteľný progres a ich súčasný káder vzbudzuje rešpekt. Napokon to pocítil aj bratislavský Slovan vo svojej aréne. "Brali sme na vedomie fakt, že sa im v ostatnom čase veľmi darí. Teší nás, že máme všetky body," pokračoval odchovanec spišskonovoveského hokeja. Robustný útočník Košíc sa zaplietol do menšej šarvátky a jedným úderom odtlačil od spoluhráčov, ktorých si zastal, holandského obrancu Dalhuisena. "Trošku vyskakoval. Ja som však rád, že sa chlapci vedeli za seba postaviť a nezľakli sa. Aj to nám pomohlo k získaniu výhry," doplnil Martin Belluš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články