Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miroslav Šatan reaguje na Šuplera

BRATISLAVA - Bývalý tréner slovenskej reprezentácie Július Šupler pred časom otvorene kritizoval prezidenta SZĽH a generálneho manažéra SR Miroslava Šatana.
Zdroj: 32862
Zdieľajte:

Tvrdá reakcia veľmi prekvapila, pretože obaja sa vo vzťahu hráč - tréner podieľali na postupe Slovenska do elitnej kategórie MS. Šuplerovi prekáža, že Šatan všetko riadi sám a nemá pri sebe poradcov. K tomu dodal, že rozhodnutia nie sú správne. Rodák z Topoľčian a niekdajší úspešný hokejista reagoval nasledovne:

Prečítajte si aj

Čierny víkend Miškovca: Tipsportligista úplne vyhorel v domácom pohári

„Prekvapuje ma, že každý rok vyjde do médií veľa mudrlantov a niekoľko bývalých trénerov, ktorí boli dlhé roky zapojení do hokeja a sú spoluzodpovední za súčasný výsledok. Ale nejako si to neuvedomujú. Samozrejme, počkáme si, kým príde tréner Róbert Petrovický s odborným hodnotením, čo tam videl on a na čom to stálo," uviedol majster sveta či držiteľ Stanley Cupu. Šupler najčastejšie ako chybu uvádza angažovanie kanadského trénera Ramsayho na post hlavného kouča národného tímu. Najviac mu vadí, že si vlastných trénerov, ktorí niečo dokázali, dávame bokom.

Prečítajte si aj

Obrovská posila Žiaru pred play-off: Do brány prichádza majster Slovenska

„V trénerskom hnutí prebieha diskusia. Je tu skupina, ktorá odmieta nové zmeny, veľmi sa im bránia a chceli by nejakú slovenskú cestu. Potom je tu skupina ľudí, ktorá sa im snaží vysvetliť, že slovenská cesta je to, čo vidíme teraz. Čiže je potrebné, aby sme tomuto smeru pridali všetko z krajín, ktoré to v posledných rokoch robia úspešne. Treba si ale zachovať aj svoje dobré veci, ktoré tu dlhodobo fungovali. Zároveň sa však nebáť pribrať 10 či 20 percent nových poznatkov alebo metód. Je potrebné sa zamyslieť minimálne nad nimi, resp. dať im na chvíľku šancu," dodal Miroslav Šatan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články