Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fanúšik Cowboys a Stars si zamiloval Poprad: Vyrastal som v Texase a teraz hrám na Slovensku, čo je neuveriteľné

POPRAD - Začal výborne, potom to mal nahnuté. Americký útočník Colin Jacobs však túto sezónu podľa všetkého dohrá za HK Poprad, kde sa mu veľmi páči. V rozhovore pre hokejovysvet.sk hovoril aj o nehokejových témach.
Zdroj: 33539
Zdieľajte:

Tím spod Tatier je jeho prvým európskym pôsobiskom. Na konci novembra minulého roku prišiel po šiestich rokoch strávených prevažne v ECHL, 46 zápasov odohral aj v AHL: "Veľmi sa mi tu páči. Fanúšikovia sú fantastickí, všetkých nových hráčov prijmú. Takisto aj spoluhráči, v kabíne sú výborní ľudia. Hráči mi výrazne uľahčili moje začiatky v Poprade a aj vďaka nim sa cítim komfortne," hovoril v interview pre náš portál Colin Jacobs.

Prísť hrať na "starý kontinent" túžil už dlhšie. Nakoniec pravý čas nastal pred necelými dvomi mesiacmi: "Počul som o kvalitných zápasoch a skvelých fanúšikov. Rád hrám s pukom, technická hra je tu preferovaná. Hovoril som s niekoľkými kamarátmi, ktorí hrajú na Slovensku. Sú to napríklad Allan McPherson alebo Cason Hohmann. Obaja mi dali cenné rady," prezradil 26-ročný center. Práve proti McPhersonovi si zahral v piatok, keď Poprad porazil aj vďaka jeho dvom asistenciám HKM Zvolen: "Bolo to špeciálne. Niekoľko rokov dozadu sme hrali spolu, dokonca sme boli spoluhráči z formácie."

Informácie o hokeji v Európe zbieral postupne. Prvýkrát ako dieťa: "Keď som bol malý, tak som hral na turnaji v Trenčíne. Prišla aj moja rodina. Bola to veľká vec, prvýkrát som bol v Európe. Teraz, o asi pätnásť rokov neskôr, som na Slovensku znova a tiež hrám hokej. To je skvelé. Je naozaj cool a niekedy aj ťažko uveriteľné, že som z Texasu, kde som začal s hokejom a teraz som na Slovensku," vykresľoval svoje pocity.

Ďalšou zastávkou bol švajčiarsky Davos a najstarší hokejový turnaj sveta, Spengler Cup. Zúčastnil sa ho ako hráč Rochesteru Americans, farmy Buffala Sabres: "Nebol som vtedy prvýkrát v Európe, ale vtedy som si uvedomil, aký je európsky hokej technický a zábavný. Naozaj sa mi páčil a aj vďaka tej skúsenosti som si uvedomil, že by som raz chcel hrať v Európe."

Jacobs pochádza z Texasu, konkrétne sa narodil v meste Coppell, ktoré je od Dallasu vzdialené len niečo málo cez polhodinku cesty autom: "Hokej nie je číslom jedna v okolí, ale ľudia sledujú Stars. To priviedlo k hokeju veľa mladých chlapcov, ja nie som výnimka," nechal sa počuť. Keď bol veľmi malý, Dallas Stars vyhral v roku 1999 Stanley Cup. To bol kvázi odrazový mostík k jeho kariére: "Som ich fanúšikov a ten moment si pamätám presne. Síce som mal asi len šesť alebo sedem rokov, ale s celou rodinou sme sledovali zápasy v televízii a keď strelil Brett Hull v treťom predĺžení víťazný gól, oslavovali sme," spomínal s úsmevom.

V roku 2011 si ho v drafte vybralo Buffalo Sabres. Je jediným draftovaným hráčom z Coppellu v histórii: "Doma sa to tak neberie, pretože je to veľká plocha. V okolí Coppellu sú ďalšie mestá a aj z nich boli do NHL draftovaní hráči, ale určite som cítil podporu ľudí v meste, kde som sa narodil," pokračoval Jacobs, ktorý si najlepšiu ligu sveta nikdy nezahral.

Jeho texaský pôvod ho predurčuje byť fanatikom nielen do hokeja, ale aj do amerického futbalu a keď bývate v okolí Dallasu, nemôžete, aj v rámci vlastnej bezpečnosti, fandiť inému tímu ako Cowboys. Jednej z najväčších svetových športových značiek vôbecc sa však v posledných rokoch vôbec nedarí: "Oh... no to je ťažká téma. Som ich veľký fanúšik, ale v posledných rokoch sa veľmi trápia," povzdychol si Jacobs.

V tejto sezóne Cowboys nepostúpili do play-off. Hovorí sa aj o tom, že ich quaterback Dak Prescott nemá kvality hviezdy úplne najväčšieho formátu: "Ja si myslím, že má a verím mu. Máme nový trénerský tím, takže verím, že to bude už len lepšie. Americký futbal je v Texase neuveriteľne obľúbený a sledovaný. Začína to už do detí na základných školách, každý tým žije," dodal Colin Jacobs v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články