Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bývalý klub Tipsport ligy hodnotí základnú časť: Zlý začiatok, dobrý koniec

SKALICA - Klub, ktorý v roku 2009 dostal legendárny Žigmund Pálffy do finále extraligy, hodnotí 36 zápasov v základnej časti. V jeho prípade platí zlý začiatok, dobrý koniec. Mužstvo si prešlo ťažším obdobím, ale dotiahlo to do prvej šestky, ktorá je v aktuálnej sezóne druhej najvyššej súťaže veľmi dôležitá z hľadiska ďalšieho vývoja v lige.
Zdroj: 33534
Zdieľajte:

HK Skalica sa už v základnej časti nepredstaví. Druhá najvyššia súťaž má dnes (17.1.) na programe záverečné 36. kolo, no Záhoráci si povinnosti splnili v predohrávke na ľade Bratislavy Capitals, kde prehrali 4:6.

Pozrite si aj

VIDEO Gól sezóny Tipsport ligy? Útočník Nových Zámkov ukážkovo zakončil

Začiatok sezóny v Skalici bol pre klub ťažký. Po nezvládnutých prípravných zápasoch sa len začiatkom sezóny začala formovať hráčska zostava. V deň prvého zápasu do klubu prišli nové mená, ktoré nastúpili bez predchádzajúcich tréningov. Tréner Michal Ružička mal ťažkú situáciu. V rozbehnutej sezóne musel zostaviť káder tak, aby na ľade fungoval. Podarilo sa to už v polovici prvej šestiny ZČ.

Prečítajte si aj

VIDEO Kapitán HK Poprad dohrá ročník v prvej lige

O účasť v nadstavbe (do 6. miesta) bolo potrebné bojovať do poslednej chvíle. Skaličania majú po štvrtýkrát za sebou miestenku v play-off v boji o postup do Tipsport ligy. Klub sa môže aj slušnou návštevnosťou. Niekoľkokrát prekonala hranicu tisíc divákov. Najviac ich bolo v počte 1419. Základnú časť "kráľov" zo Záhoria hodnotili útočníci Dávid Okoličány a Tomáš Trnka. Z brankárov si zobral slovo Juraj Ovečka.

Prečítajte si aj

Nepríjemný darček k 31. narodeninám: Po bývalom hokejistovi Popradu či Bardejova pátra polícia

Juraj Ovečka (brankár HK Skalica): "Postupom času sme sa zohrali a myslím si, že sme hrali pekný hokej. Najdôležitejší zápas so Žilinou sme sa nechali zatlačiť, ale ustáli sme to. Tým pádom sme si potvrdili miestenku v hornej šestke, ako aj play-off."

Tomáš Trnka (útočník HK Skalica): "Od začiatku sezóny sme vedeli, akou formou sa odohrá nadstavba a náš cieľ bol skončiť v prvej šestke. Body sa zbierali ťažko, lebo liga je vyrovnanejšia a v niektorých kluboch hrávali hráči s extraligovými skúsenosťami. Teraz sa už musíme pripraviť na ťažké stretnutia a vybojovať si čo najlepšiu pozíciu pred play-off."

Dávid Okoličány (útočník HK Skalica): ""Základnú časť hodnotím pozitívne. Cieľom bolo dostať sa do prvej šestky, a to sa nám podarilo. Úvod bol trochu kostrbatý, dlhšie nám trval rozbeh do sezóny. V závere sme nezvládli zápasy s tabuľkovo slabšími súpermi a zbytočne sme si to celé skomplikovali. Nakoniec sme to však zvládli."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články