Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra remizovala, ale pohár nezískala

JASTRZEBIE - Hokejisti poľského tímu GKS Jastrzebie sa stali víťazmi Vyšehradského pohára. V štvrtkovom odvetnom stretnutí finále remizovali s Nitrou 2:2, a keďže u súpera zvíťazili 3:2, tešili sa z triumfu.
Zdroj: 33502
Zdieľajte:

Vyšehradský pohár - 2. finále:

GKS Jastrzebie - HK Nitra 2:2 (0:0, 1:2, 1:0)

Góly: 40. Urbanowicz (Auvinen), 41. Kasperlík (Jaborník, Jossafov) - 23. Sloboda (Kubka), 32. Buček (Versteeg), vylúčení: 9:13, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

/prvý zápas: 3:2, Jastrzebie triumfovalo v súťaži/

Jastrzebie: Raszka - Górny, Matusik, Auvinen, Jaborník, Radzieńciak, Jass, Michałovski, Giminski - Wałega, Paś, Urbanowicz - Jossafov, Virtanen, Kasperlík - L. Nalewajka, Jarosz, R. Nalewajka - Pelaczyk, Wróbel

Prečítajte si aj

Nepríjemný darček k 31. narodeninám: Po bývalom hokejistovi Popradu či Bardejova pátra polícia

Nitra: Hanuljak - Pupák, M. Versteeg, Mezei, Morrison, S. Rácz, A. Sloboda, Kubka, Čaládi - Koyš, Kerbashian, Yellow Horn - Šiška, Kollár, Scheidl - Buček, Lušňák, Blackwater - Hrušík, Minárik, Csányi - Nemec

Duel sa niesol v nervóznom duchu. V prvej tretine diváci nemohli vidieť gól, no boli svedkami dvoch bitiek. Pri tej druhej putovalo na trestnú lavicu na oboch stranách po troch hráčov. Po prvej zmene strán sa Nitrania začali viac sústrediť na hru a po góloch Adriána Slobodu a Samuela Bučeka v presilovke viedli v polovici zápasu 2:0. V tom čase tak mali na dosah celkový triumf v súťaži.

Prečítajte si aj

VIDEO Kapitán HK Poprad dohrá ročník v prvej lige

Lenže v úplnom závere druhej tretiny mal poľský tím k dispozícii presilovku piatich proti trom a Maciej Urbanowicz ju sekundu pred sirénou využil. Po príchode zo šatní navyše pokračovala početná výhoda o jedného hráča a v nej skóroval po prihrávke jediného Slováka v drese poľského družstva Henricha Jaborníka Čech Martin Kasperlík. Remízový výsledok Jastrzebie udržalo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články