Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice vedia vyhrávať ťažké zápasy, Bezúch bol doma vypískaný pri každom dotyku s pukom

KOŠICE - Hokejisti HC Košice sú naďalej na víťaznej vlne. Nedeľným triumfom nad Duklou Trenčín (3:2) sa udržali na 1. priečke v ligovej tabuľke a bodovú sériu natiahli na 16 zápasov. Tréner Peter Draisaitl po stretnutí pochválil tretiu formáciu, jej krídelník Branislav Rapáč skóroval už vo štvrtom zápase po sebe.
Zdroj: 33520
Zdieľajte:

Rapáč má v úvode tohto roka výbornú streleckú formu. S 11 zásahmi je tretí najlepší strelec mužstva, no strelecké vzplanutie nepreceňuje. "Tu v Košiciach mám skôr defenzívnejšie úlohy než vlani v Nitre. Góly sú iba povestnou čerešničkou. Moja hra nie je postavená na góloch. Keď skórujem, tak je to fajn, ale keď nie, tak sa nič nedeje," uviedol Rapáč.

Aj on bol jednou z viacerých predsezónnych posíl "oceliarov" a v úvode ročníka nastupoval vo formácii s ďalšími novicmi Daliborom Bortňákom a Martinom Bellušom. Druhého menovaného nedávno nahradil Jakub Suja a novozložená formácia príjemne prekvapila aj trénera Petra Draisaitla. "Nielen za výkon v dnešnom zápase, ale aj v predošlých štyroch, chcem pochváliť našu tretiu útočnú trojicu. Bortňák, Rapáč, Suja je naša najlepšia formácia v uplynulých zápasoch. Nie náhodou dnes opäť rozhodli o našom víťazstve," uviedol Draisaitl, ktorý nemá vo zvyku chváliť jednotlivcov.

Prečítajte si aj

Odmietol Nitru a posilnil Banskú Bystricu: Chcem vyhrať titul, preto som sa rozhodol takto

Rapáč v nedeľnom dueli s Trenčínom upravil na 2:1, Suja v 3. tretine rozhodol o troch bodoch pre domácich. "Paťo Koch mi dal výbornú prihrávku. Ja som sa to snažil strieľať hore, takže nebudem tvrdiť, že som bol prekvapený, že to tam padlo," uviedol s úsmevom. "Samozrejme, som rád za každý gól, ktorý dám. Dúfam, že budem čo najviac pomáhať tímu, no viem, že tých gólov mohlo byť aj viac. Našťastie vyhrávame, to je dôležité," uviedol Suja, pre ktorého to bol 5. gól v sezóne.

Zaujímavosťou je, že až štyri z nich boli víťazné. Z uplynulých 16 zápasov vyhrali Košičania až 15, pričom 10 z nich bolo po najtesnejších výsledkoch. "Veľa zápasov sme vyhrali o gól, alebo po tesnom priebehu. Chvalabohu za víťaznú mentalitu, ktorú máme. Pre mužstvo je dôležité, že dokáže ťažké zápasy dotiahnuť do víťazného konca. Nedá sa celých 56 kôl jednoznačne vyhrávať a v každom zápase hrať ideálne. Mužstvá sa zlepšili, liga je vyrovnaná, no pre nás je potešiteľné, že vyhrávame ťažké zápasy. To je výborné pred rozhodujúcou fázou sezóny," poznamenal Branislav Rapáč.

Pre útočníka Dukly Trenčín Juraja Bezúcha bol zápas 40. kola hokejovej Tipsport Ligy na ľade HC Košice (2:3) iný než ostatné. Fanklub domáceho tímu mu venoval veľkú pozornosť, hlasným piskotom dal trenčianskemu útočníkovi najavo, čo si myslí o jeho výrokoch po návrate do Trenčína. Nestáva sa často, aby si diváci v košickej Steel aréne tak vytrvalo všímali konkrétneho hráča súpera. Najmä zo sektoru košického fanklubu sa ozýval mohutný piskot vždy, keď sa Juraj Bezúch dotkol puku.

"Počítal som s tým. Môj dobrý kamarát Juro Majdan má niečo podobné u nás v Trenčíne. Musím sa priznať, že mňa to skôr motivovalo. Vnímať som to začal od 2. tretiny, keď sme mali útočné pásmo blízko košického fanklubu," priznal Bezúch, ktorý bol v máji 2019 jednou z prvých predsezónnych akvizícií "oceliarov." Stihol za nich odohrať 14 zápasov (bilancia 1 gól, 5 asistencií), no nové pôsobisko mu jednoducho nesadlo. Po dohode klubov zamieril na hosťovanie do Trenčína, v ktorom už v minulosti úspešne pôsobil. Piskot košických divákov bol ich reakciou na rozhovor pre klubovú stránku, ktorý Bezúch poskytol krátko po návrate do Dukly.

"Už dlhšiu dobu som sa v Košiciach necítil dobre, nebol som tam šťastný," uviedol v spomenutom článku, v ktorom vysvetlil aj svoje pohnútky vedúce k májovej dohode s košickým klubom: "Pre Košice som sa rozhodol pre lepšie finančné podmienky, keďže mám rodinu. No dnes už viem, že som sa mal riadiť tým, čo som cítil a mal som počúvať svoje srdce, ktoré chcelo ísť do Trenčína."

V novom pôsobisku herne pookrial, no ani on nezabránil predĺženiu úspešnej košickej série. "Oceliari" bodovali už v 16-tom zápase za sebou a sú na čele tabuľky. Hoci Bezúcha neustále sprevádzal na ľade piskot, nad odkazom ku košickému fanklubu neuvažoval: "To vôbec nie. Čo bolo, bolo. Ja nemám vôbec nič proti Košiciam. Celý klub, hráčov i trénerov rešpektujem a prajem im veľa šťastia."

Zaujímavosťou je, že Bezúch je naďalej kmeňový hráč HC Košice a podľa pôvodnej dohody by sa po 31. januári mal vrátiť do Košíc. Vzhľadom na okolnosti je to však málo pravdepodobné a dá sa očakávať, že strany nájdu iné riešenie. "Do konca januára budem na hosťovaní v Trenčíne. Uvidíme, ako to celé dopadne," poznamenal Bezúch.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články