Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Peter Mikula: Z viacerých legionárov musel jedného napraviť, ďalší dvaja boli veľkou neznámou

POPRAD - Hokejový klub pod Tatrami bol v tomto týždni v pohybe. V doslovnom. Družina trénera Petra Mikulu prešla výraznejšou obmenou pred finišom základnej časti. Dvaja z nich mali fantastickú premiéru. Tretí mlčal, ale robil to, na čo ho skúsený kormidelník potreboval.
Zdroj: 33113
Zdieľajte:

Najväčšia zmena sa týkala tretej formácie, ktorá bola poskladaná nanovo. Zapríčinili to príchody troch cudzincov. Holanďana z Michaloviec a dvoch Američanov - obrancu Larkina a útočníka Lodgea. Druhí menovaní boli ústrednými postavami kamzíkov, keďže vystrieľali tri body.

Prečítajte si aj

Kapitán Slovenska s novým kontraktom: Je dôležitý, tvrdí jeho klub

"O Dalhuisenovi som vedel dávnejšie a robili sme všetko pre to, aby sme ho získali. Je vysoký, nehrá sa s pukom a páli na bránu. Taktiež má rýchle ruky. O Američanoch som vôbec nič nevedel. Chvíľu budú potrebovať čas na aklimatizáciu," hovoril o troch vymenovaných posilách, ktoré prišli do Popradu tesne pred zápasom s Trenčínom. Osobitnú kapitolu predstavoval Collins Jacobs. Ten od svojho príchodu bol pre mužstvo osožný, no následne sa zasekol. 26-ročný hokejista sa odviazal proti Dukle. Najprv javil chuť na bitky, ale ukázal sa aj po hokejovej stránke, keď sa podieľal na rozhodujúcom góle na 2:1.

Prečítajte si aj

VIDEO Nitriansky legionár už vyriešil svoju budúcnosť

"Konečne sa trošku rozhýbal. Je typom hráča, akého si predstavujem. Keď bol u nás Nór Karterud, bol nejaký zakríknutý. Veľakrát sme debatovali a myslím si, že mu pomohlo, keď som ho v zápase s Novými Zámkami stiahol zo zostavy. Pochopil to, pridal a podal jeden z lepších výkonov," opisoval popradského útočníka s číslom 17 hlavný tréner Mikula. Riaditeľ klubu Jurínyi avizoval, že príchody a odchody zďaleka nekončia. Sčasti to potvrdil 65-ročný majster Slovenska so Zvolenom spred siedmich rokov.

Prečítajte si aj

Do Popradu smeruje už deviaty cudzinec

"Na niečom ešte pracujeme. V súčasnosti máme pretlak legionárov, ale obzeráme sa aj po Slovákoch. O menách viem, ale či sa zrealizujú, je otázne," uzavrel Peter Mikula.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články