Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sedem legionárov, po ktorých by sa mohli poohliadnuť kluby Tipsport ligy pred uzávierkou prestupov

BRATISLAVA - Ako v každej sezóne, tak aj teraz sa dostávame do fázy, kedy kluby odpočítavajú dni do konca prestupového obdobia (15.2.2020) a snažia sa svoje mužstvá ešte čo najlepšie posilniť. Pozreli sme sa na momentálne voľných legionárov, ktorí by mohli zaujať mužstvá Tipsport ligy.
Zdroj: 32628
Zdieľajte:

Mikko Lehtonen

Fínsky útočník začiatkom januára ukončil svoje pôsobenie v maďarskom mužstve Fehérvár AV19 hrajúcom EBEL ligu. Za 33 zápasov strelil len štyri góly a pridal desať asistencií. Nevyšla mu síce ani minulá sezóna v Medveščaku Záhreb, ale jeho životopis a skúsenosti sú zaujímavé. Momentálne 32-ročný krídelník je odchovancom Espoo Blues. V sezóne 2008/09 debutoval v drese Bostonu Bruins v NHL, kde však odohral iba dva zápasy. Napriek tomu pôsobil v popredných európskych kluboch ako Skellefteå AIK, Severstaľ Čerepovec, ZSC Lions, SC Bern, HC Lugano, Örebro HK, Djurgårdens IF, Kärpät či HPK. Získal bronz na MSJ.

James Wright

Pravdepodobne najmenej možný príchod do Tipsport ligy, nakoľko vďaka jeho minulosti bude mať vysoké finančné nároky. 29-ročný Kanaďan zahrá centra aj krídlo. V tejto sezóne ale nenastúpil ani na jeden zápas. V Európe strávil štyri sezóny, nastupoval za Medveščak Záhreb, Admiral Vladivostok a Barys Astana v KHL, minulý ročník strávil vo švédskom Linköpingu. V dresoch Tampy Bay Lightning a Winnipegu Jets absolvoval slušných 146 zápasov NHL (4+6).

Matt Generous

Už 34-ročný Američan by pomohol tímom bojujúcim o titul skúsenosťami. V Európe pôsobí od roku 2011, z toho len jednu sezónu nehral vo Fínsku, ale strávil ju v Salzburgu hrajúcom EBEL-ku. Okrem toho nastupoval za Lukko, Sport, IFK Helsinki a v minulom ročníku aj Ilves, v tejto sezóne ešte nenastúpil. Je spoľahlivý v defenzíve, smerom dopredu dokáže udrieť hlavne od modrej čiary.

Justin Hickman

Zaujímavé meno, s ktorým by ale mužstvá išli do istého risku. Síce mu minulá sezóna v nórskom Lillehammeri vyšla pomerne dobre a mal priemer takmer bodu získaného na zápas, ale v tomto ročníku ešte nehral. Stále má len 25 rokov. Tri roky odohral za Providence Bruins v AHL, v minulosti bol aj kapitánom mužstva Seattle Thunderbirds vo WHL.

Blaž Gregorc

Spoľahlivý slovinský obranca v tejto sezóne nastupoval za HC Vítkovice, kde odohral dvadsať zápasov. V Česku strávil aj predošlých sedem sezón, kedy bol súčasťou Pardubíc, Hradca Králové aj Sparty Praha. Okrem toho hrával švédsku Allsvenskan a dánsku ligu. Slovinsko reprezentoval na štyroch MS A-kategórie a aj dvoch ZOH.

Ryan Garbutt

Slovan Bratislava v nedávnej dobe získal tri zahraničné posily, avšak Garbutt by nemusel ísť priamo do hlavného mesta. Už 34-ročný útočník má na konte v drese Dallasu, Anaheimu aj Chicaga 318 zápasov v NHL (43+48). V Európe hral dve sezóny. Ročník 2017/18 si rozdelil v KHL medzi HK Soči, Torpedo Nižny Novgord a práve Slovan, minulú sezónu strávil v nemeckom tíme ERC Ingolstadt.

William Wrenn

V roku 2009 bol kapitánom USA na MS do 18 rokov, tešil sa zo zlatej medaily. Následne si ho v druhom kole draftu vybralo San José Sharks, ale jeho kariéra nikdy nenabrala smer NHL. Niekoľko sezón hrával v AHL a ECHL. V ročníku 2017/18 sa rozhodol pre Európu, nastupoval za Dinamo Riga, Sport a Lukko. Minulý ročník odohral za nemecký Grizzlys Wolfsburg.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články