Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kuriozita, aká v dejinách nemá obdoby: Titul pre Kanadu vyhrala televízna kamera!

OSTRAVA - Záver finále MSJ 2020 bol poriadne divoký a kuriózny. Množstvo fanúšikov sa hnevalo, že rozhodcovia odobrali Rusku presilovku 6 na 3, ale tá sa hrať nemala.
Zdroj: 33452
Zdieľajte:

Kanada otočila skóre z 1:3 na 4:3 a Akil Thomas bol v tom čase hrdinom. Avšak, vylúčenie a hra bez brankára priniesli hru "zbornej" v pomere šiestich proti štyrom. Presne v tom čase Aidan Dudas vyhodil puk nad plexisklo z obranného pásma a už putoval na trestnú lavicu. Pre Rusko to mala byť presilovka, ktorú nemôžu nevyužiť, no všetko bolo nakoniec inak.

Rozhodcovia svoj verdikt po vzájomnej diskusii zmenili a Dudasa vrátili späť na ľad. Dôvod je kuriózny, ale prostý. Puk síce preletel nad plexisklo, avšak trafil kameru televíznej spoločnosti TSN pripevnenej na vrchu plexiskla, ktorá troch pretŕčala do ihriska. Hokejová pravidlá sú neúprosné. Ak vyhodený puk trafí nielen kocku, ale akýkoľvek iný objekt nad ľadovou plochou, potom sa trest neuloží. Presne to sa stalo.

Okamžite tak prišli na rad rozsiahle internetové vtipy. Kanaďania velebia medailu zámorskej televízie TSN, pre ruských fanúšikov ostáva len prijať tento nesmierne kuriózny verdikt a uspokojiť sa so striebornými medailami.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články