Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Severské derby určilo držiteľa bronzu na MSJ, majstri sveta spred roka odchádzajú bez cenných kovov

OSTRAVA - Švédski hokejisti získali bronzové medaily na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Česku. V nedeľňajšom severskom derby zdolali rivalov z Fínska tesne 3:2, keď v druhej tretine otočili skóre a v závere odolali tlaku súpera. Vo finále, ktoré je na programe od 19.00 taktiež v Ostrave, sa pobijú o zlato Rusi s Kanadou.
Zdroj: 33441
Zdieľajte:

MS hráčov do 20 rokov:

Švédsko - Fínsko 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Góly: 13. Sandin (Lundkvist, Fagemo), 31. Fagemo (Höglander, Ginning), 34. Öberg (Nässén) - 9. Puistola (Nousiainen, Tanus), 19. Maccelli. Rozhodcovia: Campbell, Lawrence - Huseby (všetci Kan.), Šalagin (Rus.), vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Švédsko: Alnefelt - Söderström, Sandin, Lundkvist, Ginning, Broberg, Björnfot, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson, Höglander – Berggren, Bäck, Pašič – Holtz, Henriksson, Raymond – H. Gustafsson, Öberg, Nässén - Eriksson

Fínsko: Annunen - Nousiainen, Thomson, Hatakka, Heinola, Utunen, Kokkonen, Seppälä, Honka - Maccelli, Petman, Erholtz - Puistola, Tanus, Oden - Ak. Räty, Saarela, Killinen - Aa. Räty, Ranta

Prečítajte si aj

VIDEO Veľký talent českého hokeja si to nasmeroval z Fínska na hosťovanie do Kanady

Prvú veľkú šancu duelu o bronz mali už v prvej minúte Švédi, ktorí sa dostali do prečíslenia, ale Fagemovu strelu stihol vykryť Annunen. Hráči "Tre kronor" si zahrali aj prvú presilovku, no skóre otvorili Fíni. Úvodný gól dal so šťastím Puistola, ktorému sa odrazila strieľaná prihrávka Nousiainena od korčule do siete. Švédi kontrovali v 13. minúte v presilovke, keď sa strelou z ľavého kruhu presadil obranca Sandin. O chvíľu neskôr mal po spolupráci s Maccellim tutovku Petman, ale Alnefelt jeho pokus chytil. V 19. minúte sa to "Suomi" už podarilo, Höglander posielal krížnu prihrávku v obrannom pásme, ktorú zachytil Maccelli a sám pred brankárom nezaváhal - 1:2.

Švédi odštartovali druhú tretinu presilovkou, v ktorej mohol po samostatnej akcii vyrovnať Raymond, ale neprekonal Annunena. V 27. minúte napálil Eriksson len do žŕdky, no v 31. to už Švédom vyšlo. Akciu dvoch na jedného premenil na gól Fagemo, keď dorazil strelu Höglandera. O tri minúty už Švédi viedli, Öberg z uhla nahodil puk na Annunena a ten si ho zrazil do siete - 3:2. V 37. minúte mohol vyrovnať Honka, ale zblízka netrafil.

Švédi mohli pridať poistku v úvode tretej tretiny, keď mali minútu a 15 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov, no ich súperi sa ubránili. V 48. minúte boli opäť blízko k vyrovnávajúcemu gólu, veľkú šancu mal Petman, Alnefelt však svojich zverencov opäť podržal. Fínsky tlak sa stupňoval na švédsku bránku išiel jeden útok za druhým, no bez gólového efektu. Nepomohla ani presilovka a záverečná hra bez brankára a tak si Švédi udržali tesný náskok a v severskom derby získali bronzové medaily.

Prečítajte si aj

Prekvapenie sa nekonalo: V rozhodujúcom zápase baráže Nemci ukázali svoju silu a rozbili Kazachstan
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články