Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanada o prepísanie histórie, Třinec môže vrátiť titul do Česka po takmer štyridsiatich rokoch

DAVOS - Silvestrovský obed už tradične prinesie finále Spengler Cupu. Kanada bude mať šancu najstarší turnaj sveta vyhrať šestnásty raz po sebe. Třinec môže len prekvapiť a zaradiť sa do úzkej skupiny českých víťazov.
Zdroj: 33329
Zdieľajte:

"Javorový list" zatiaľ ide ako švajčiarske hodinky. V skupine porazil 4:1 práve finálového súpera z Česka, potom 5:1 domáci HC Davos a v semifinále prešiel cez TPS Turku jasne 6:0. Už siedmi gólmi, z toho šiestimi gólmi, sa prezentoval Kevin Clark. Zach Fucale inkasoval len raz, takisto Matt Tomkins a Kanada teda dostala iba dva góly, pričom sa postarala dokopy o pätnásť zásahov. Zverenci Craiga MacTavisha sa pokúsia o šestnástu výhru Spengler Cupu, čo by bol nový historický rekord.

Prispieť k nej môžu aj dvaja hráči z Tipsport ligy - Nick Ross a Kris Versteeg. V tíme sú taktiež bývalí majstri Slovenska s Banskou Bystricou - Mathew Maione a Éric Faille. Pre Kanadu je to piata účasť vo finále po sebe, prehrala zatiaľ len raz, pred rokom s KalPou Kuopiom, kedy hviezdil Slovák Denis Godla.

Prečítajte si aj

VIDEO Odmietol Banskú Bystricu aj Nitru a zmenil dres v zámorí

Třinec pred rokom prehral tri zápasy. Zle začal aj tento ročník, prehral s Kanadou. Potom ale zabral proti Davosu výhrou 4:1, vo štvrťfinále "oceliari" prešli cez silnú ruskú Ufu a v semifinále otočili výsledok proti HC Ambri-Piotta. V predĺžení rozhodol Stránsky. Mužstvo tak má šancu vyhrať Spengler Cup, čo sa v histórii podarilo iba niekoľkým klubom z Česka. Až sedemkrát sa však v dvadsiatych, tridsiatych a štyridsiatych rokoch tešili hráči LTC Praha. Dukla Jihlava zvíťazila v rokoch 1965, 1966, 1968, 1978 a 1982, čo bol posledný český triumf na Spengler Cupe. Dvakrát sa tešili hráči Sparty Praha a raz Československá reprezentácia.

V tíme Třinca sú aj traja Slováci - Martin Gernát, Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko. Štvrtý do partie Patrik Hrehorčák na Spengler Cup pre zranenie necestoval. Druhýkrát po sebe tak môže byť víťazom najstaršieho turnaja slovenský hráč, keďže pred rokom sa tešil Denis Godla.

Zostavy finále

Kanada: Fucale (Tomkins) – MacDonald, Noreau, Wiercioch, A. Grant, Maione, Postma, Mitchell – Versteeg, Jeffrey, Clark – DiDomenico, Winnik, Danforth – Boychuk, Fehr, Jooris – Upshall, Tambellini, Maxwell – Faille

Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Haman, D. Musil, Hrachovský, Zahradníček, M. Adámek – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Mikulík, Novotný – Szturc

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články