Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen nebol miestom pre neho, v Česku si užíva prvú formáciu a bodovo exploduje

ZNOJMO - Kanadský útočník Rob Flick sa na Slovensku len nezdržal dlho. V závere sezóny 2017/18 si zahral pätnásť zápasov za HKM Zvolen.
Zdroj: 33324
Zdieľajte:

V desiatich dueloch základnej časti získal sedem bodov, v play-off nastúpil len päťkrát. Minulý ročník strávil v druholigovom nemeckom tíme Eispiraten Crimmitschau, kde nazbieral za 52 duelov 61 bodov. V rovnakej lige začal aj túto sezónu, avšak z mužstva Ravensburg Towerstars sa po deviatich stretnutiach porúčal do českého Znojma. V EBEL lige mu to naozaj ide. Stal sa členom prvej formácie s Anthonym Lucianim a Tomášom Svobodom. Po pätnástich stretnutiach má na konte skvelých 26 bodov (12+14). Je najlepším strelcom mužstva a tretím najproduktívnejším mužom v tíme. Jeho priemer získaných bodov na zápas činí 1,73, čo je najviac v nadnárodnej súťaži.

Prečítajte si aj

Kanada pokračuje v posilňovaní, na Spengler Cup povolala ďalšie prekvapivé meno

V rozhovore pre hokejovysvet.sk si asi 35-tisícové Znojmo a podmienky v ňom pochvaľoval: "Cítim sa tu veľmi dobre. Je to skvelé miesto na hokej, pre mňa veľká príležitosť. Tímu sa teraz darí, chceme v tom pokračovať," povedala nám opora momentálne tretieho tímu EBEL-ky. Jeho bodová potencia ide ruka v ruke s podporou kolegov z formácie: "Mám výborných spoluhráčov, spoločne si hru uľahčujeme," stroho ale jasne konštatuje.

Začiatkom sezóny sa rozhodol pre zmenu, Nemecko vymenil za Česko: "Dostal som ponuku a vedel som, že je to dobrá liga a kvalitný tím so skvelými hráčmi. Rozhodovanie bolo ľahké. Súťaž je veľmi ofenzívna, ale myslím si, že hráme aj dobre smerom dozadu. Keď sa dokážeme vyvarovať nejakým chybám, tak to bude ešte lepšie," opisuje 28-ročný Flick, ktorého si v roku 2010 v drafte NHL vybralo zo štvrtého kola a celkovo 120. miesta Chicago Blackhawks. V zámorí sa najvyššie prebojoval do AHL.

Znojmo má najnižší rozpočet v EBEL-ke, aj tak dokázalo poraziť najsilnejšie mužstvá ako Salzburg, Viedeň či Klagenfurt, ktoré atakuje na čele tabuľky. Získať titul bude náročné, no nie nereálne: "Každý rok sa snažíte vyhrávať a teraz to nie je iné. Samozrejme, nie sme favoritom na výhru titulu, ale určite sa o to chceme pokúsiť. Urobíme pre náš cieľ maximum," jednoznačne odpovedá rodák z ontarijského Londona.

K pôsobeniu v HKM Zvolen sa už veľmi vracať nechce: "Bol som tam len krátko. Nemám o tom veľmi čo povedať. Proste to nebolo miesto pre mňa," diplomaticky zhodnotil Rob Flick. V jeho hlase však bolo cítiť, že isté okolnosti nechce verejne rozoberať.

Prečítajte si aj

Spengler Cup: Kanada má proti fínskym tímom skvelú bilanciu, TPS môže v prvom semifinále iba prekvapiť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články