Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Konečná nominácia SR 20 na MS: Petrovický vyradil dvoch hráčov z Tipsport ligy a jedného legionára

ŽILINA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Róbert Petrovický oznámil v pondelok konečnú nomináciu na svetový šampionát do Třinca (26. decembra 2018 - 5. januára 2019). Realizačný tím po prípravnom zápase s Ruskom v Žiline (1:9) urobil posledné škrty v zostave, z nominácie vyradil obrancu Andreja Goliana a útočníka Michaela Drábeka.
Zdroj: 33124
Zdieľajte:

V nominácii sú traja brankári, osem obrancov a trinásť útočníkov. "Bolo to z našej strany ťažké rozhodovanie. Za danej situácie rozhodla momentálna forma. Bohužiaľ, aj toto patrí k hokejovému životu," povedal Petrovický.

Prečítajte si aj

MS U20: Generálka ako z hororu, Slovensko vyfasovalo obrovský debakel

Na šampionáte sa nepredstaví ani útočník Martin Chromiak, ktorý sa pravidelne objavuje v zostave tipsportligovej Dukle Trenčín. "Chlapec je mladý a má všetko pred sebou. Komunikovali sme s jeho trénermi, aj sme ho niekoľkokrát videli. Potrebuje sa v niektorých činnostiach zlepšiť. Na jeho pozícii máme podľa nášho názoru momentálne lepších a skúsenejších hráčov," dodal Petrovický.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalý obranca Žiliny skončil v Prahe, Poprad uvoľnil Mlynaroviča

Slováci sa na MS predstavia v základnej A-skupine v českom Třinci. Hneď na úvod ich v piatok 27. decembra čaká Kazachstan, o deň neskôr nastúpia proti obhajcom titulu z Fínska. V ďalšom priebehu šampionátu sa stretnú ešte so Švajčiarskom (30. 12.) a o deň neskôr so Švédskom. Vyraďovacia časť turnaja sa začne 2. januára a vyvrcholí súbojom o zlato 5. januára 2019.

Konečná nominácia SR 20 na MS:

Brankári: Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix, QMJHL/Kan.), Jakub Lackovič (MsHKM Žilina), Samuel Vyletelka (Minnesota Magicians, NAHL/USA)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Košice), Boris Česánek (HK ŠKP Poprad), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina/MHK 32 Liptovský Mikuláš), Samuel Kňažko (TPS Turku, Fín.), Dávid Mudrák (TPS Turku, Fín.), Marko Stacha (HK Dukla Trenčín), Oliver Turan (HC 07 Detva), Martin Vitaloš (Rögle Angelholm, Švéd.)

Pozrite si aj

VIDEO Zvolen zažil dojímavú situáciu, nie však na ľade

Útočníci: Maxim Čajkovič (Saint John Sea Dogs, QHMJL/Kan.), Róbert Džugan (HK Dukla Trenčín/HC Topoľčany), Martin Faško-Rudáš (Everett Silvertips, WHL/Kan.), Nicolas Ferenyi (HK Dukla Trenčín/HK'95 Považská Bystrica), Dominik Jendek (HC Slovan Bratislava), Kristián Kováčik (HK Dukla Trenčín/MsHK Žilina), Jakub Minárik (HK Nitra), Marek Minárik (MsHK Žilina), Michal Mrázik (Linköping HC, Švéd.), Oliver Okuliar (Lethbridge Hurricanes (WHL/Kan.), Adam Paulíny (MHA Martin), Danie

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články