Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bažány bol nesmierne hrdý na mužstvo, Kubka zožal aplaus od fanúšikov súpera

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti Nitry znova nenašli recept na HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Už 26-krát po sebe nevyhrali v riadnom hracom čase, z týchto duelov sa tešili len raz. V jednom minulosezónnom finále.
Zdroj: 32977
Zdieľajte:

Najdôležitejšie momenty prišli v prvej tretine, kedy sa najskôr trafil Joona Jääskeläinen už po 51 sekundách, v deviatej minúte vyrovnal Blackwater ale v štrnástej bol na konci nádhernej presilovkovej akcie Patrik Lamper. Nitrania sa nevzdávali a bojovali až do konca. V závere sa im podarilo pri hre bez brankára streliť gól, ten nakoniec pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku neplatil: "Nebudem hodnotiť verdikt rozhodcu, ja som to poriadne nevidel. Asi tam bol náš hráč v bránkovisku, bohužiaľ, treba to akceptovať, nič s tým nenarobím," hovoril po zápase obranca Branislav Kubka.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanada donominovala na Spengler Cup jedného hráča, je ním Éric Faille

Stretnutie sa mohlo vyvíjať inak, keby práve tento zadák strelil v záverečných sekundách prvej tretiny gól. Po sebe mal hneď dve výborné príležitosti: "Mohol som ešte inak strieľať. Ak by som sa presadil, zrejme by to bol už iný vývoj za stavu 2:2. Smola, nepadajú nám góly. Musíme sa lepšie tlačiť do bránky. Bol to taký play-off zápas, dosť to bolo ubojované z každej strany. My sme nedali góly, nedávame ich veľa, tam to na našej strane opäť zlyhalo," hodnotil detviansky rodák.

Banskobystrickú víťaznú sériu proti Nitre zažíval dlho na strane víťazov, teraz je to inak: "Nie je sranda zlomiť to. Verili sme, že teraz sa to môže podariť, ale nestalo sa tak," smutne zhodnotil muž, ktorému po stretnutí tlieskal a jeho meno skandoval celý zimný štadión: "Ďakujem divákom za úžasný záver, bolo to super. Som rád, že na mňa nezabudli. Bolo to veľmi emotívne," doplnil Kubka.

Prečítajte si aj

Neuveriteľný počin mladého obrancu v NHL: Počas troch zápasov po sebe takmer nezliezol z ľadu

Napriek prehre 1:2 bol na svojich zverencov tréner Marián Bažány veľmi hrdý: "Som hrdý na mužstvo ako sa v Banskej Bystrici prezentovalo, aký výkon sme podali proti dobre hrajúcemu súperovi. Mali sme slabší začiatok, domáci to využili na strelenie rýchleho gólu. V našej zostave bolo asi sedem hráčov okolo dvadsiatich rokov veku a predviedli slušný boj s majstrom. Vytvorili sme si veľa šancí, no Beskorowany dnes podal dobrý výkon. Ak budeme mať takýto prístup i k ďalším zápasom, výsledky sa dostavia," rozprával na tlačovej konferencii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články