Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kanada vyradila z nominácie na MSJ deväť hráčov, získala však posily z NHL

OTTAWA - Kanada bude na MSJ znova patriť k najväčším favoritom a opäť skladá zostavu, ktorá má získať pre "kolísku hokeja" zlaté medaile.
Zdroj: 21041
Zdieľajte:

V nabitej predbežnej nominácii prišli prvé škrty. Na juniorský šampionát sa nepozrú brankár Hunter Jones, obrancovia Peter Diliberatore, Thomas Harley, Braden Schneider a ani útočníci Dylan Holloway, Cole Perfetti, Connor Zary, Peyton Krebs a Alex Newhook. Posledných dvoch hráčov si kluby NHL vybrali tento rok v drafte z prvého kola.

Prečítajte si aj

Viacerí slovenskí hokejisti si v zámorí znova vylepšili štatistiky

Už skôr oznámilo Chicago Blackhawks, že na šampionát nepustí Kirbyho Dacha, ktorý si našiel miesto v prvom tíme. Otázne ostáva, ako sa New York Islanders postaví k otázke jeho obrancu Noaha Dobsona, ten v tejto sezóne odohral už desať zápasov v NHL, pripísal si dve asistencie. Štartoval na MSJ pred rokom.

Každopádne, Kanada bude môcť na šampionáte v Českej republike počítať s centrom Barrettom Haytonom, ktorého pustila Arizona Coyotes. Devätnásťročná päťka predposledného draftu v tomto ročníku strelila gól a pridala štyri asistencie. K našim susedom cestuje aj Joe Veleno, veľká nádej Detroitu Red Wings momentálne hrajúci v AHL. Vyzerá to tak, že tréner Dale Hunter bude môcť počítať aj s dvojicou Dylan Cozens a Ty Dellandrea.

Prečítajte si aj

VIDEO Švédsko hlási na MSJ výraznú posilu priamo z NHL
Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články