Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Búrlivá diskusia primátora Košíc a manažéra Steel arény: Namiesto riešenia výmena názorov

KOŠICE - Osemnásobný slovenský majster HC Košice pôsobí v tejto sezóne v Tipsport lige podľa očakávaní. Jeden z variantov je, že sa klub presťahuje do bývalého starého skleníka - dnes moderná Crow aréna.
Zdroj: 30903
Zdieľajte:

Oceliari sa držia na horných miestach tabuľky a aktuálne vedú peknú šesťzápasovú sériu bez prehry. Horšie je to však vyzerá s ich domovským stánkom. Jeho ďalšiu prevádzku ohrozuje dlh. Tento týždeň zasadalo mestské zastupiteľstvo, na ktorom pred poslancami vystúpil manažér štadióna Igor Havrila. Nechýbal ani prvý muž mesta Jaroslav Polaček. Cieľom rokovania bolo nájsť ideálne riešenie, aby mohla sezóna pokojne pokračovať.

Prečítajte si aj

VIDEO Máš väčšiu šancu presadiť sa na Slovensku, motivoval pred rokmi manažér Levíc ruského legionára

Diskusia sa ale zvrtla do invektív a výmeny názorov. „Je to zbytočný cirkus, my sme neprišli bojovať s mestom. Na splatenie dlhu máme schválený úver. Čo však bude budúci rok, je otázne,“ uviedol Havrila. Súčasná sekera predstavuje 200 000€. Výpadok financií spôsobili aj májové MS. SZĽH si prenajal štadión za 390 000€ na mesiac. Zvyčajná cena nájmu sa hýbe okolo 24 000€. „Nájom pre zväz sme znížili, lebo sme chceli mať v Košiciach našu reprezentáciu. Máme však svoje stanovy a nič nemôžeme porušiť,“ doplnil generálny manažér Steel arény.

Prečítajte si aj

Olympijský tím deklasoval SR 20, výhru režíroval budúci Slovák

Prezident klubu Július Lang ešte skôr odkázal, že hokejový klub nemá žiadne dlhy a všetky náležitosti si plní včas. Hlavný sponzor U.S.Steel zatiaľ na túto problematiku nereaguje. Primátor mesta Jaroslav Polaček dodal: "Mám záujem pomôcť Steel aréne, ale musia platiť základné pravidlá. Je to o transparentnosti. Keď budeme mať aspoň 99 percent podkladov, nie je problém otvoriť rokovania a hľadať ďalšie možnosti."

ANKETA: Ako dopadne problém okolo Steel arény?

  • Nájde sa správne riešenie.

    58%

  • Sezóna sa dokončí v Crow aréne.

    32%

  • Je mi to jedno. Hlavne nech sa hrá hokej.

    10%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: cas.sk

Diskusia

Podobné články