Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanada znova skladá na MSJ hviezdny tím, lídrami hráči z prvého kola draftu a Lafrenière

OTTAWA - Hokejisti Kanady budú rovnako ako na každom šampionáte, aj na MSJ 2020 patriť k najväčším favoritom na zisk zlatých medailí. Opäť stavajú silný tím.
Zdroj: 21041
Zdieľajte:

Po minuloročnom vypadnutí vo štvrťfinále bude chcieť nový tréner Dale Hunter znova vrátiť zlato do "kolísky hokeja". 59-ročný kouč od roku 2000 vlastní juniorský tím London Knights hrajúci OHL-ku, kde už dvadsiatu sezónu pôsobí aj ako prezident a hlavný tréner. Jeho asistentmi budú Alan Letang, bývalý reprezentant Chorvátska, občianstvo dostal vďaka niekoľkým sezónam v Medveščaku Záhreb, Mitch Love a André Tourigny. Trénerom brankárom sa stal Jason LaBarbera, bývalý gólman tímov NHL.

Brankári

Nedá sa povedať, že Kanada by mala jasnú jednotku. Najlepšie čísla má ale Joel Hofer Portlandu Winterhawks vo WHL, ktorý už okúsil ako draftová voľba St. Louis Blues aj AHL. Olivier Rodrigue je však budúcnosťou Edmontonu Oilers a Hunter Jones má pomaly zamotať hlavy trénerom v Minnesote Wild. Tento rok pôjde na draft Nico Daws.

Obrancovia

Jared McIsaac z Halifaxu Mooseheads štartoval na MSJ aj pred rokom. V prebiehajúcom ročníku ho ale zabrzdilo zranenie. Jeho ujo Jon McIsaac je mimochodom rozhodcom v NHL. Štarty na juniorskom šampionáte má už aj Ty Smith, líder Spokane Chiefs, kde plní rolu kapitána. "Céčko" mal aj pred dvomi rokmi na MSJ. Bowen Byram bol tento rok draftovaný Coloradom Avalanche už zo štvrtého miesta, ostal však hrať za Vancouver Giants vo WHL. Pred rokom mu miestenka na MSJ tesne unikla.

Calen Addison si v minulej sezóne zahral v AHL na farme Pittsburghu, v tomto ročníku zbiera takmer bod na zápas za Lethbridge Hurricanes. Jacob Bernard-Docker sa vydal univerzitnou cestou NCAA, kde si ho pred rokom v prvom kole draftu všimla Ottawa. V nominácii by nemal chýbať ani Kevin Bahl, či Thomas Harley, tento rok draftovaný v prvom kole Dallasom. Jamie Drysdale a Braden Schneider pôjdu na draft tento rok, obom sa predpovedá prvé kolo.

Útočníci

Najviac sa očakáva od 17-ročného útočníka menom Alexis Lafrenière. Prakticky len zázrak ho môže obrať o post draftovej jednotky 2020. Krídelník nazbieral v tejto sezóne QMJHL v drese tímu Rimouski Océanic za 32 zápasov fantastických 70 bodov. Obrovskú silu do prvých dvoch formácií predstavujú ďalšie esá, ktoré si kluby NHL tento rok brali v prvom kole. Dylan Cozens putoval do Buffala zo siedmeho miesta, v Lethbridge Hurricanes získal už 46 bodov. Alex Newhook ako nádej Colorada pôsobí v NCAA na Boston College.

Peyton Krebs liečil zranenie v dolnej časti tela, po návrate do zostavy Winnipegu Ice sa blysol desiatimi bodmi vo ôsmich stretnutiach, minulý rok bol kapitánom Kanady na MS U18 a Nolan Foote, ktorý ako prvý hráč z tohtoročného draftu podpísal zmluvu, žiari s "céčkom" na hrudi v Kelowne Rockets, jeho priemer je takmer 1,5 bodu na zápas. Jakob Pelletier za 26 zápasov nazbieral už 49 bodov, je kapitánom Monctonu Wildcats vo WHL a v neposlednom rade tu je aj Connor McMichael, skvele sa javiaci prospekt Washingtonu a jeho 59 bodov za 27 zápasov ako hráča Londonu Knights.

Len 17-ročný Quinton Byfield je považovaný za dvojku tohtoročného draftu, úspešné MSJ by tento predpoklad iba potvrdili. Až neskutočne vyznieva fakt, že každý z potenciálnych útočníkov Kanady pre nomináciu na MSJ má v juniorských súťažiach (QMJHL, OHL, WHL) priemer viac ako bod na zápas, mnohí sa približujú k cifre 1,5. Minulý rok boli v prvom kole draftovaní Liam Foudy a Ty Dellandrea, výborne sa javia aj Raphaël Lavoie, Aidan Dudas, francúzsky rodák Benoit-Olivier Groulx či Akil Thomas a o nomináciu bojuje aj trojica, ktorá tento rok myslí na prvé kolo draftu, dokonca aj prvú desiatku - Cole Perfetti, Dylan Holloway a Dawson Mercer.

Okrem toho k dispozícii na MSJ podľa všetkého nebude Barrett Hayton, ktorý už pravidelne nastupuje v NHL za Arizonu Coyotes a otázny je aj Joe Veleno, aj keď jeho miesto je zatiaľ len na farme Detroitu Red Wings.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články