Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gudbranson o Slovákoch: Majú šikovných hráčov a skvelý systém

Gudbranson v minulosti už hral proti Slovákom na majstrovstvách sveta hráčov do 18 i 20 rokov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prvé prekvapenie na svetovom šampionáte v Minsku sa zrodilo na kanadský účet. Hráči z "kolísky hokeja" v úvodnom vystúpení v slovenskej A-skupine nečakane prehrali s Francúzskom 2:3 po nájazdoch.

"Súperovi sme nechali príliš veľa priestoru. Poskytli sme mu viacero streleckých príležitostí, ktoré využil," povzdychol si obranca Erik Gudbranson, ktorý strelil druhý gól Kanady. Úvodný duel na MS si predstavoval ináč. "Vedeli sme, že Francúzi budú hrať rýchly hokej, budú dobre korčuľovať. Spôsobili nám množstvo problémov, víťazstvo si zaslúžili. My sme sa dostali do situácie, v akej sme nechceli byť. Bol to však dobrý test pre náš tím, ktorý sa tak narýchlo sformoval. Čaká nás ešte dlhý turnaj, musíme čo najskôr zregenerovať sily a zodpovedne sa pripraviť na ďalší ťažký zápas."

Ten bude v sobotu o 19.45 SELČ proti Slovensku. Gudbranson v minulosti už hral proti Slovákom na majstrovstvách sveta hráčov do 18 i 20 rokov. "Nastúpime proti veľmi šikovnému tímu. Bude to rýchly zápas, v ktorom sa presadia zručnejší hráči. Väčšina z nás sme proti Slovákom hrali už na mládežníckych šampionátoch a zo vzájomných duelov vieme, že sú to extrémne nadaní hráči. Majú dobre prepracovaný herný systém, čo v Severnej Amerike nie je veľmi často vidieť. Musíme si proti nim viac veriť ako proti Francúzom a hrať nadoraz," tvrdil obranca Floridy.

V tíme Panthers je jeho spoluhráčom aj slovenský útočník Tomáš Kopecký. "O vzájomnom zápase sme sa ale v šatni nebavili. Teraz medzi sezónami na to nebol priestor, možno neskôr sa k nemu vrátime, keď sa najbližšie stretneme," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články