Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šláger mal pod Urpínom parametre play-off, Ceman jubiloval víťazstvom

BANSKÁ BYSTRICA - Prvýkrát v tejto sezóne v zápase medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HC Slovan Bratislava nevyhrali hostia.
Zdroj: 32108
Zdieľajte:

V piatok sa pred vlastnými fanúšikmi tešili "barani". Bol to zápas, ktorý síce priniesol veľa šancí, ale obe defenzívy si dávali veľký pozor. Skóre otvoril v presilovke na konci prvej tretiny Patrik Lamper, ktorý tečoval strelu Mareka Bartánusa: "Začal som sa tešiť, že som dal gól, ale keď som videl, že sa teší aj Lampi, tak mi bolo jasné, že ešte tam nastavil hokejku," usmieval sa po zápase Bartánus, ktorý v posledných stretnutiach bodovo ožil.

Prečítajte si aj

FOTO Fanúšikovia Slovana v Banskej Bystrici vytrhli záchod a vytopili šatne detí

Radovan Puliš síce v závere poslal zápas do predĺženia, lenže to Slovanu stačilo iba na bod: "Mrzí nás prehra, pretože v prvej tretine sme mali veľa šancí, ale nedali sme gól. Vzhľadom však na priebeh zápasu je aj bod dobrý, i keď dva by boli lepšie, respektíve tri. Toto bol čistý play-off zápas, bohužiaľ sme ho nezvládli," zhrnul bratislavský útočník.

V predĺžení rozhodol Jordan Hickmott. Pôvodne vyzeralo, že ide v kontre dvoch proti jednému prihrávať, nakoniec sa puk dostal pomedzi betóny Habala za čiaru: "Odohrali sme skvelý zápas, všetky formácie boli výborné. Bol to ako play-off zápas, padlo málo gólov, pretože tímy sa sústredili na bránenie. Celkovo však môžeme byť spokojní. Stretli sa dva najlepšie tímy ligy. Bol to ťažký zápas, intenzívnejší ako naposledy proti Slovanu. Keď hráte proti prvému, máme enegriu navyše. Snažili sme sa rozhodnúť už v riadnom hracom čase, ale berieme napokon aj tieto dva body," nechal sa počuť kanadský hokejista.

Opäť špeciálny duel zažila hlavne dvojica Tomáš Zigo a Tomáš Matoušek, ktorí sú odchovancami Banskej Bystrice, kde sa tešili aj z titulov: "Hral som tu v drese Slovana druhýkrát, stále je to pre mňa divné, ale musím to rešpektovať, keďže hrám v inom klube. Podpichovačky boli aj tentoraz, z kategórie klasických, úplne v norme. Keby som ich neočakával, tak by som bol asi naivný, tak by som to povedal," pousmial sa Matoušek.

Svoj stý súťažný zápas na lavičke HC ´05 iClinic Banská Bystrica absolvoval kanadský tréner Dan Ceman. V Tipsport lige ich nazbieral 88, v Lige majstrov pridal ďalších dvanásť: "Je to pekné číslo a som zaň rád, ale lepšie by bolo, keby, že dosiahnem sto víťazstiev," smial sa Ceman: "Najlepší zápas? Jednoznačne posledné finále s Nitrou, po ktorom sme vyhrali titul," dodal dobre naladený kouč.

Prečítajte si aj

Detve skontumovali výhru proti DVTK, Šisovský nastúpil neoprávnene
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články