Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Anglické prekvapenie zo slovenských MS žiari aj počas sezóny v Nemecku

BERLÍN - Anglický útočník Mike Hammond bol hviezdou Veľkou Británie na tohtoročných MS na Slovensku, forma mu vydržala aj do novej sezóny.
Zdroj: 31745
Zdieľajte:

29-ročný center vymenil po troch rokoch britskú EIHL, kde hrával za Braehead Clan a Manchester Storm za druholigový nemecký tím Lausitzer Füchse, v ktorom sa mu darí nadočakávania dobre. V doterajších 24 stretnutiach síce strelil iba sedem gólov, lenže pridal až rovných 30 asistencií, čo ho radí na druhé miesto produktivity súťaže. Rovnaký počet bodov má aj prvý Dylan Wruck (11+26). Viac asistencií ako Hammond nenazbieral nik.

Prečítajte si aj

Mikulášsky darček od Tipsport ligy pre fanúšikov, vo Fantasy lige sú najlepší hráči zľavnení

Rodák z Brightonu je druhý po Wruckovi aj v štatistike priemeru získaného bodu na stretnutie (1,54). Nazbieral pritom len desať trestných minút a šesť plusových bodov v hodnotení +/- ho radí do top 50 hráčov v DEL 2. Z prvej desiatky kanadského bodovania majú viac bodov v +/- len traja hráči.

Samotný klub Lausitzer Füchse sa však nachádza až na deviatom mieste v štrnásťčlennom pelotóne súťaže. Hammond, ktorý v tejto sezóne strelil na MS v drese Veľkej Británie štyri góly, v sezóne 2017/18 s 88 bodmi vyhral kanadské bodovanie EIHL, v minulej sezóne získal 75 bodov a skončil štvrtý.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanadská hviezda by mala posilniť priamu konkurenciu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články