Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chudý dostal v Banskej Bystrici špeciálny darček, Bartánus berie aj dva body

BANSKÁ BYSTRICA - HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HK Dukla Ingema Michalovce odohrali v krátkom slede ďalší vzájomný zápas, tentoraz pod Urpínom.
Zdroj: 30746
Zdieľajte:

V rámci osláv pätnásteho výročia banskobystrického klubu si v tejto sezóne HC ´05 uctí pätnásť osobností, ktorí pomohli hokeju v metropole stredného Slovenska rásť. Pred spomínaným stretnutím sa pocty dočkal momentálne hlavný kouč Michaloviec Miroslav Chudý: "Bolo to veľmi milé. Nesmierne si to vážim, lebo bol som pri zrode tohto klubu a viem, čím všetkým si prešiel a ako napredoval. Napĺňa ma to hrdosťou, že som mohol byť pri tom a priložiť ruku k dielu. Bystrický klub je dnes rešpektovaný nielen na Slovensku, takže obrovská vďaka patrí ľuďom, ktorí tu 15 rokov pracujú. Ja som hrdý, že som tiež mohol byť toho súčasťou," povedal Chudý.

Prečítajte si aj

Nové Zámky poznajú recept na neúspechy, Holovič nemal čo stratiť

Samotný zápas priniesol vývoj ako na hojdačke. Dukla dokázala reagovať na prvý aj druhý zásah "baranov", kanadský útočník Lalancette skóre dokonca otočil, avšak nakoniec to domáci zvládli v predĺžení: "Chceli sme brať všetky tri body, ale vzhľadom na priebeh stretnutia sme vďační aj za dva. Som rád, že sme otočili nepriaznivý vývoj zápasu. To je podstatné. Mrzia nás chyby v druhej tretine, tam sme upustili od nášho systému, mali sme tam hluché miesto. O to viac sme radi, že sme sa dokázali v tretej tretine zmobilizovať za nepriaznivého stavu a zvládli sme tento zápas. Michalovce sú nepríjemné, vedeli sme o tom. Druhá tretina nás dnes stála tretí bod. Chvalabohu však aj za dva, bolo to vydreté víťazstvo," hodnotil dvojgólový Marek Bartánus.

"Som smutnejší, pretože sme boli blízko k trom bodom. Prvá tretina nebola z našej strany najlepšia. Po chybe v obrannom pásme išiel súper do vedenia. Nám sa podarilo z ojedinelého brejku vyrovnať, ale potom sme hneď na to inkasovali, zbytočne, no zaslúžene išla Bystrica do vedenia. V druhej tretine sme sa vyrovnali hrou domácim, výsledkom toho bol náš vyrovnávajúci gól. Zo stredným dejstvom môže byť spokojnosť. V tretej tretine sa nám podarilo dať vedúci gól, boli sme tak blízko k trom bodom, hrali sme trpezlivo. Ukázala sa však napokon sila Banskej Bystrice, vyrovnala a v predĺžení nás po našom nešťastnom faule potrestala," povzdychol si Miroslav Chudý.

Prečítajte si aj

FOTO Banská Bystrica nastúpi v špeciálnych dresoch UNICEF na podporu detí, buly vhodí Marek Hamšík

"Teší ma, že moji zverenci napokon našli cestu k tomu vyrovnávajúcemu gólu a v predĺžení aj k víťazstvu. Mali sme náročný týždeň, štyri zápasy v nohách, nebolo to teda jednoduché. Treba však dať kredit aj súperovi, odohral u nás kvalitný zápas," doplnil kouč Banskej Bystrice - Dan Ceman.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články