Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Jaroslav Halák mohol mať pokazený svoj deň: Bol som v šoku

BOSTON - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák nastúpil v noci na stredu na svoj jubilejný 500. zápas v základnej časti NHL a 24 úspešnými zákrokmi pomohol Bostonu k domácemu víťazstvu 2:0 nad Carolinou. Bolo to pre neho druhé čisté konto v sezóne a už 49. v profiligovej kariére. Haláka vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. Bod za asistenciu si pripísal obranca Andrej Sekera, jeho Dallas však prehral na ľade Winnipegu 1:5.
Zdroj: 31879
Zdieľajte:

Halák zaznamenal siedmy shutout v bostonskom drese, kde pôsobí druhú sezónu. "Som veľmi rád, že som súčasťou tohto skvelého tímu. Sme výborný kolektív, držíme spolu a dôkazom sú výsledky na ľade. Dodržiavame plán celých 60 minút a preto sa nám darí. Aj keď je tesný zápas ako dnes, tak stále veríme, že víťazmi budeme my," povedal slovenský brankár pre nhl.com.

Prečítajte si aj

VIDEO Noc v Bostone patrila Halákovi, skvelým spôsobom oslávil jubilejný duel v NHL!

Kuriózna situácia nastala v závere druhej tretiny, keď obranca Caroliny Jaccob Slavin bekhendom dostal puk do bránky a chvíľu sa tešil z otváracieho gólu zápasu. Halák však okamžite protestoval a videozáznam jasne dokázal, že puk sa dostal za jeho chrbát zboku dierou cez sieť. "Bol som v šoku, pretože som si dobre kontroloval prvú žŕdku a puk nemal kadiaľ prejsť dnu," povedal slovenský brankár pre tsn.ca.

Prečítajte si aj

VIDEO Nové Zámky oznámili novú posilu, ktorá prišla z Bratislavy Capitals

Halák v NHL začínal v roku 2006, pred Bostonom pôsobil v Montreale Canadiens, St. Louis Blues, Washingtone Capitals a New Yorku Islanders. Na métu 500 zápasov sa dostal ako 74. brankár histórie profiligy a prvý slovenský. "Je to úspech pre každého brankára, mám z toho radosť. O to viac, že pred tromi, alebo štyrmi rokmi som bol na hranici NHL a farmy. Snažím sa však sústrediť na súčasnosť a neriešiť minulosť," dodal Halák. Jeho kvality ocenil aj tréner Bruce Cassidy. ľ"Poda môjho názoru má úroveň brankárskej jednotky v tejto lige. Opäť to dokázal. Chytá skvele a v každom zápase nám dáva šancu vyhrať," povedal Cassidy pre tsn.ca na adresu slovenského brankára, ktorý je v systéme Bruins dvojkou za Fínom Tuukkom Raskom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články