Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ostrá kritika na bývalého trénera Marinčina: Je to násilník, ktorý útočí na ľudí, hovorí ostrieľaný Švéd z NHL

TORONTO - Dnes už bývalý tréner Calgary Flames Bill Peters sa "preslávil" v minulých dňoch.
Zdroj: 32473
Zdieľajte:

Peters sa mal v minulosti hrubo správať k svojím zverencom. Teraz padajú obvinenia na Mikea Babcocka, ktorý bol ešte pred pár týždňami trénerom Martina Marinčina v Toronte Maple Leafs, ale v úplne inej veci. Na mušku si ho zobral niekdajší hviezdny obranca NHL a najdlhšie hrajúci Chris Chelios.

Pozrite si aj

VIDEO Montreal vyštartoval po Pastrňákovi: Pridal sa aj Tomáš Tatar

„To, čo sa objavilo v Toronte... bude to teraz strašiť Babcocka nie pre jeho trénerský štýl, ale pre spôsob, akým sa správa k ľuďom. To, čo urobil Modanovi, bolo neskutočne neúctivé. To, čo urobil nedávno so Spezzom v Toronte... to sú všetko veci, ktoré nie sú nevyhnutné,“ uviedol. 56-ročný kanadský tréner doslova zabránil Mikeovi Modanovi, aby dosiahol úctyhodnú métu v počte odohraných duelov. Absolvoval 1499. zápas v NHL, no na jubilejný z neho spravil zdravého náhradníka. Druhému útočníkovi Jasonovi Spezzovi urobil to isté, avšak on bol zdravý náhradník v prvom ligovom zápase, kedy mohol hrať proti bývalému zamestnávateľovi z Ottawy Senators.

Pozrite si aj

VIDEO Gesto fair-play? Pre brankára Tipsport ligy neznámy pojem

Chelios sa raz dostal do konfliktu s Babcockom, ktorý mu odvetil: „Ak sa ti nepáči, tak môžeš ísť za (generálnym manažérom) Kennym Hollandom. Som si istý, že ťa vymení.“ Švédsky útočník Johan Franzen, ktorý patril dlhé roky medzi neodmysliteľné súčasti Detroitu Red Wings bol o niečo otvorenejší. Dokonca priznal, že kvôli trénerovi mal strach chodiť na štadión. „Mám zimomriavky, keď si na to spomeniem, na ten incident proti Nashvillu v play-off. Bolo to hrubé, nechutné a šokujúce... Ale to bola len špička ľadovca. Boli to verbálne útoky. Hovoril hrozné veci,“ spomína možno na najhoršie obdobie svojej úspešnej kariéry v profilige a ešte dodal pár zaujímavých viet:

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský obranca kráľuje českej extralige, reprezentácia však mlčí: Počítajú s ním, alebo ho netreba skúšať?

„Od roku 2011 som sa bál chodiť na štadión. Vtedy ma dostal prvýkrát. Od toho momentu som sa koncentroval na to, aby som vôbec vstal ráno z postele. Minulý rok som sa vyspal prirodzene po prvýkrát odvtedy. Tie nočné mory sa vracajú späť. Sú to len jeho útoky, neustále sa mi prehrávajú v hlave. „Ako tréner bol extrémne puntičkársky a dobre pripravený. Je veľmi dobrý v zomknutí mužstva a zaangažovaní každého hráča k dosiahnutiu cieľa. To je jeho silná stránka. Ale ako človek je otrasný, najhorší, akého som stretol. Je to násilník, ktorý útočí na ľudí. Mohol to byť upratovač v aréne v Detroite alebo ktokoľvek. Bezdôvodne sa navážal do ľudí,“ doplnil Franzén, ktorý deň pred Vianocami oslávi jubilejné 40. narodeniny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články