Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kubka si to nasmeroval na bystrickú trestnú lavicu, pripomenul si rozcvičky na obľúbenom mieste

BANSKÁ BYSTRICA - V šlágri stredajšieho kola porazil HC ´05 iClinic Banská Bystrica súpera z Nitry 5:2. Za hostí nastúpil aj skúsený obranca Branislav Kubka, ktorý dlho patril práve do kádra "baranov".
Zdroj: 32978
Zdieľajte:

Návrat do známeho prostredia bol teda špeciálny: "Cítil som sa fajn. Zo začiatku som bol trochu roztrasený, ale potom to opadlo a hralo sa mi dobre. Škoda toho zápasu, teraz to mrzí. Banskej Bystrici tam napadali góly, bolo to o maličkostiach. Chcel som, aby sme bodovali. Škoda, že to nevyšlo," hodnotil stretnutie, ktoré výrazne ovplyvnilo aj jeho vylúčenie.

V závere prostrednej časti hry nešťastne trafil hokejkou do tváre Jacoba Cardwella a inkasoval štyri trestné minúty, počas ktorých Banská Bystrica otočila za 1:2 na 3:2. Navyše, na trestnej lavici sa k nemu pridal aj ďalší spoluhráč: "Dostali sme prvý gól v oslabení, čo nikdy nepomôže. Potom mal súper presilovky za fauly hokejkami a otočil skóre z 2:1 na 2:3. Ja som ten môj faul ani poriadne nevidel. Hokejka ostala za mnou, vyletela a dostal som štyri minúty. Takýto trest mám možno raz za tri roky. Bola smola, že to vyšlo dnes," povzdychol si rodák z Detvy.

Prečítajte si aj

Majster z Banskej Bystrice porazil rumunského súpera, strelil mu desať gólov

To, že banskobystrický štadión pozná z pôsobenia v domácej šatni potvrdil aj priamo na ľade: "Človek si na nové farby dresu zvykne rýchlo, ale keď som bol vylúčený, tak som išiel na banskobystrickú trestnú lavicu," uvedomil si Kubka úsmevný moment. Rovnako tak prvýkrát od 16. apríla absolvoval predzápasovú rozcvičku v útrobách tribúny A, kde vždy chodil s kamarátom Matejom Češíkom a mnohokrát sa k nim pridali aj ďalší hráči, dokonca z kádrov súperov.

"Zvykli sme sa tam rozcvičovať viacerí, teraz som tam bol sám. Výrazne sa to teda obmenilo v domácom kádri. Ťahal som so sebou Tomáša Hrnku, nechcel však ísť," hovoril 31-ročný hráč. Podobné miestečko by sa mu zišlo aj pod Zoborom: "Zatiaľ som v Nitre len krátko, zvykám si. Nejaký svoj kútik si tam ale určite nájdem," dodal Branislav Kubka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články