Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skvelý trojbodový obrat Liptovského Mikuláša proti Budapešti

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš zdolali v stredajšom domácom zápase 25. kola Tipsport Ligy MAC Újbuda 3:2. Stav otočili z dvojgólového manka a pripísali si piate víťazstvo v riadnom hracom čase v sezóne, uspeli po troch prehrách.
Zdroj: 32911
Zdieľajte:

HK 32 Liptovský Mikuláš - MAC Újbuda 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly: 19. Kurali (Vybiral, Ru. Huna), 35. Oško (Vybiral, Ru. Huna), 44. Ri. Huna (Lunter) - 4. Sofron (McNally, Klempa), 15. Bodó (Langkow, Nagy). Rozhodovali: Valach, Nagy - Šoltés, Kis-Király, vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 750 divákov.

Prečítajte si aj

VIDEO Po viac ako tri a pol roku sa vrátil k hokeju: Skúsený bývalý hráč Tipsport ligy skóroval, ale aj smútil

Liptovský Mikuláš: Zalivin - Petran, Droppa, Nemec, Kurali, Mezovský, Roman, Smutný, Dlugoš - Sukeľ, Piatka, Lunter - Vybiral, Oško, Ru. Huna - Ri. Huna, Uhrík, Haluška - Michalík, Kalousek, Nechaj.

Újbuda: Bálizs - Macaulay, McNally, Carlisle, Garát, Fejes, Pozsgai, Kreisz, Bl. Orbán - Bodó, Langkow, Nagy - Sofron, Strech, Br. Orban - Terbócs, Pitt, Klempa - Szigeti, Majoross, Pápa.

Hostia sa dostali do vedenia už vo 4. minúte vďaka presilovej hre. McNally našiel prihrávkou od modrej čiary Sofrona a ten prekonal Zalivina v domácej bránke - 0:1. Onedlho mal šancu na zvýšenie náskoku Langkow, no nepochodil a až potom sa osmelili aj Liptáci. Sukeľ sa uvoľnil v útočnom pásme od protihráčov, jeho snahu zastavil hosťujúci brankár Bálizs. V 15. minúte opäť skórovala Újbuda, keď Langkow spoza bránky naservíroval puk Bodóovi, ktorý z prvej upravil stav - 0:2. Mikuláš stihol znížiť pred prvou prestávkou, v 19. minúte Kurali úspešne zakončil spoluprácu Nemca s Ru. Hunom a Vybiralom - 1:2.

Prečítajte si aj

Detva tak ľahko nezabudne na zápas na Slovane: Dostala jedenástku a dohrávala bez Jendroľa, ktorý sa pobil so Slobodom

Druhá tretina priniesla menej gólových situácií, ale jednu dôležitú pre domácich áno. V 35. minúte, iba niekoľko sekúnd po skončení presilovej hry sa zopakovala akcia po osi Ru. Huna a Vybiral, druhý menovaný prihral spoza bránky Oškovi, ktorý z voleja vyrovnal - 2:2. Újbuda sa mohla vrátiť do vedenia tesne pred druhou sirénou, Langkow však v stopercentnej príležitosti netrafil prázdnu bránku.

Prečítajte si aj

VIDEO Dvojnásobný slovenský majster vystužil obranu Levíc

Hostí to v konečnom účtovaní muselo mrzieť, pretože v 44. minúte sa vedenia po prvý raz v zápase ujali Liptáci. Lunter potiahol akciu po pravom krídle a vystrelil, Bálizs vyrazil puk len pred seba a Ri. Huna ho dorazil do siete - 3:2. Domáci si už najtesnejší náskok postrážili a vybojovali všetky body, keď ustáli aj záverečnú vyše dvojminútovú power play súpera.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články