Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 najlepších voľných brankárov naprieč celou Európou

BRATISLAVA - Vybrali sme päť známych brankárov, ktorí momentálne nemajú žiadny klub a naposledy pôsobili v niektorej z európskych súťaží.
Zdroj: 27034
Zdieľajte:

Kevin Poulin

29-ročný kanadský brankár strávil minulú sezónu v tíme Eisbären Berlín hrajúcom DEL-ku. Pochytal 91,5 percent striel a inkasoval priemerne 2,8 gólu na zápasu. V Európe za dva a pol roka chytal aj v Baryse Astana, Medveščaku Záhreb a EHC Kloten. Kanadu reprezentoval na ZOH 2018, kde nastúpil štyrikrát a získal bronz. Poulin chytal aj v NHL za New York Islanders a Tampu Bay Lightning.

Justin Pogge

Rodák z Fort McMurray počas ročníka 2016/17 nastupoval za Slovan Bratislava v KHL. Okrem toho si v Európe vyskúšal pôsobenia vo Färjestade, BIK Karlskoga a talianskom celku Ritten/Renon. V drese Toronta Maple Leafs sa Pogge dostal na sedem zápasov do slávnej NHL. Ako "zamestnanec" Phoenixu Coyotes a Anaheimu Ducks sa objavil v pozícii náhradného gólmana. Kanadu reprezentoval na MSJ, odtiaľ má zlato.

Kristers Gudlevskis

Lotyšský gólman skúšal svoje šťastie v zámorí. Počas piatich sezón nastupoval prevažne v AHL, avšak v drese Tampy Bay Lightning trikrát nastúpil aj v NHL. V minulej sezóne nastupoval za Dinamo Riga, kde začal aj tento ročník, lenže po deviatich dueloch skončil. Gudlevskis štartoval v drese Lotyšska štyroch MS a aj ZOH 2014. 27-ročný rodák z mesta Aizkraukle a odchovanec tímu LB chytal aj na MSJ a MS U18.

Jakub Štepánek

Český gólman v tomto ročníku chytal za HC Dynamo Pardubice, v posledných dvoch sezónach bol súčasťou Slovanu Bratislava v KHL, kde predvádzal dobré výkony. Počas bohatej hráčskej kariéry 33-ročný gólman vyhral titul s Bernom v NLA, ako hráč SKA Petrohrad zvíťazil na Spengler Cupe. Chytal aj v Severstali Čerepovec, HC Lev Praha, Lukku, Vítkoviciach či Lausanne. V národnom drese Česka vyhral na svetových šampionátoch jedno zlato a dva bronzy.

Nikita Serebryakov

Najmladší z pätice má 24 rokov a za sebou úspešnú sezónu v drese Admiralu Vladivostok. Odchytal počas nej štyridsať stretnutí, v ktorých kryl 91,6 percenta striel a inkasoval priemerne 2,95 gólu na zápas. Dostal sa aj do nominácie Ruska na Univerziádu, kde prispel k zlatu. Serebyakov prežil prelomový ročník, predtým dostal šancu v KHL len na niekoľko stretnutí. Dva duely odchytal aj v Sakhaline hrajúcom Ázijskú ligu. Tri sezóny ako junior strávil v OHL-ke, kde bol súčasťou Saginawu Spirit. Rusko reprezentoval na MS U18.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články