Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Realizačný tím Zvolena doplnil bývalý spoluhráč Zuzina a Puliša, s Detvou oslavoval prvenstvo

ZVOLEN - Tipsportligový klub HKM Zvolen pred nedávnom rozšíril rady realizačného tímu.
Zdroj: 32583
Zdieľajte:

Novou tvárou v kabíne dvojnásobného slovenského šampióna je bývalý obranca Richard Pinka. Ten naposledy obliekal dres Detvy ešte v sezóne 2014/15, s ktorou napokon oslavoval prvenstvo v prvej lige. Následne sa stiahol z diania, no pri hokeji ostal, avšak v novej pozícii.

Prečítajte si aj

VIDEO Dubnica si vyškrtla meno skúseného obrancu, vracia na staré pôsobisko

"Štyri roky som pracoval v centre HDC Slovakia v Bratislave, ktoré vedie Miroslav Lažo. Tam som sa ako tréner vzdelával a zbieral cenné skúsenosti popri kolegoch Milanovi Kabátovi a Petrovi Solmošimu, okrem toho som získal aj medzinárodné certifikáty. Mal som možnosť pracovať s hráčmi z KHL, švajčiarskej, rakúskej či maďarskej ligy. Bol u nás napríklad Janos Vas z Miškolca, ktorý mal kedysi veľmi blízko k NHL. Pripravovali sa u nás taktiež ruskí olympijskí víťazi či víťazi Gagarinovho pohára, niektorí majú skúsenosti aj z NHL. Hoci má HDC niekoľko centier aj v Rusku, vyhľadávali našich trénerov a chodili za prípravou na Slovensko. Samozrejme, pripravovali sme aj množstvo hráčov z našej ligy, niektorí z nich sú aj vo Zvolene," hovorí Richard Pinka v rozhovore pre web klubu, ktorý pod Pustým hradom pôsobí vo funkcii kondičného trénera.

Pozrite si aj

VIDEO Splnil účel Nemecký pohár? Odpovedá GM a prezident SZĽH

Ešte počas hráčskych čias v mládežníckych kategóriách hrával po boku Petra Zuzina či Radovana Puliša. Títo hráči už nie sú súčasťou HKM Zvolen. Prvý je v susednej Detve a druhý bojuje za Slovan Bratislava.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články