Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci predviedli fantastický obrat a na záver turnaja porazili Nemecko, skončili však na poslednom mieste

KREFELD - Hokejisti Slovenska obsadili na Nemeckom pohári 2019 posledné 4. miesto. Nezmenil to ani ich trumf v nedeľňajšom súboj proti domácemu výberu, v ktorom zvíťazili 3:2 po predĺžení. Zverenci Craiga Ramsayho získali v troch zápasoch na podujatí tri body, víťazom turnaja sa stalo Švajčiarsko.
Zdroj: 32917
Zdieľajte:

Nemci v zápase viedli 2:0 vďaka dvom gólom Andreasa Edera, v drese Slovenska sa presadili Matúš Sukeľ a Filip Krivošík. V predĺžení napokon rozhodol Peter Zuzin.

Najbližšie sa slovenskí reprezentanti zídu pre turnajom NaturEnergie Challenge, ktorý sa bude hrať vo švajčiarskom meste Visp 12. a 13. decembra.

Prečítajte si aj

Spanilá jazda Česka na prestížnom turnaji skončila jednoznačnou výhrou nad Ruskom a celkovým víťazstvom

Nemecký pohár:

Nemecko - Slovensko 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 7. Eder (Müller), 29. Eder (Nowak, Ugbekile) - 32. M. Sukeľ (J. Sukeľ), 56. Krivošík (Rosandič, M. Sukeľ), 63. Zuzin (Kollár, Koch). Rozhodovali: Piechaczek, Westhaus - Merten, Ponomarjow (všetci Nem.), vylúčení: 0:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 4633 divákov.

Nemecko: Niederberger - Nowak, Ebner, Wagner, Brandt, Müller, Bittner, Ugbekile - Kammerer, Schütz, Tiffels - Fischbuch, Pietta, Noebels - Dumont, Oblinger, Eder - Brunnhuber, Ziegler, Wohlgemuth

Slovensko: Godla - Čerešňák, Ďaloga, Chovan, Koch, Bodák, Rosandič - Zuzin, Zigo, Kollár - Kudrna, Hrivík, Buček - Liška, Gríger, Šišovský - Krivošík, M. Sukeľ, J. Sukeľ

Obe mužstvá sa od úvodu zápasu veľmi pozorne strážili, na prvú vážnejšiu šancu sa čakalo až do 7. minúty, no bola gólová. Eder sa po vyhranom vhadzovaní rozhodol vystreliť zápästím spoza obrancu a Godla zbadal puk až v sieti - 1:0. Slovákov gól prebral a snažili sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Šance mali Kudrna i Gríger, ich snahu však zabrzdilo vylúčenie Kocha. Nemci si napokon do prestávky udržali tesný náskok, hoci aj v závere 1. tretiny mali Slováci viac z hry.

Ramsayho zverenci boli lepší aj v úvode druhej tretiny, po prečíslení Šišovského s Grígerom podržal Nemcov brankár Niederberger. Nemci odpovedali v 25. minúte rýchlym protiútokom, po ktorom sa na Godlu rútil Oblinger, ale slovenský brankár chytil puk pravým betónom. Ďalšiu šancu mal Kudrna, no v 29. minúte opäť potiahol puk stredom klziska Eder a podobne ako pri prvom góle trafil presne. O tri minúty neskôr však zachytil nemeckú rozhohrávku za ich bránkou Jakub Sukeľ, prihral pred bránku svojmu bratovi Matúšovi a ten znížil na rozdiel gólu.

V tretej tretine sa Slováci snažili o vyrovnanie, tlačili sa čoraz viac do bránkoviska, pribúdali menšie šarvátky. Nemci mohli rozhodnúť v 49. minúte, keď sa do samostatného úniku dostal Kammerer, Bodák ho zastavil iba za cenu faulu. Rovnaká situácia sa odohrala aj o tri minúty neskôr, keď sa na Godlu rútil Ziegler. Veľkú gólovú šancu mal v početnej výhode Tieffels, ale sám pred Godlom namieril bekhendom nad bránku. V 56. minúte sa Slováci dočkali vyrovnania, Rosandičovu strelu jemne tečoval Krivošík a puk zapadol do bránky. Nemci potrebovali na celkový triumf na turnaji výhru v riadnom hracom čase, preto pred koncom skúsili hru bez brankára, ale počas záverečného tlaku gól nedali. Do prázdnej nemeckej bránky namieril Zuzin, ale po porade z videorozhodcom arbitri gól neuznali, pretože padol až po siréne.

V predĺžení mal prvú šancu po prečíslení s Hrivíkom obranca Ďaloga, ale mieril iba do brankára. O triumfe Slovenska napokon rozhodol Zuzin po peknej individuálnej akcii.

konečná tabuľka:

1. Švajčiarsko 3 1 1 1 0 12:9 6

2. Nemecko 3 1 0 2 0 9:10 5

3. Rusko 3 0 2 0 1 10:9 4

4. SLOVENSKO 3 1 0 1 1 7:10 3

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články