Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen opúšťa zámorský obranca, pôsobenie na Slovensku nesplnilo jeho očakávania

ZVOLEN - Zápas 20. kola proti Dukle Trenčín bol posledný v tíme HKM pre Ryana Lowneyho. Americký obranca sa rozhodol ukončiť pôsobenie vo Zvolene na vlastnú žiadosť.
Zdroj: 32863
Zdieľajte:

Pre 24-ročného Američana išlo o prvú hokejovú skúsenosť mimo USA, podľa vlastných slov mu však nevyšla podľa predstáv. Ryan vysvetlil, že nové prostredie mu nezapasovalo, vo Zvolene nebol šťastný a hokej si neužíval tak, ako by chcel. Po vydarenej príprave, v ktorej zaujal dokonca aj vedenie klubu KHL Admiral Vladivostok prišla na hráča psychická nepohoda, ktorá sa preniesla aj do výkonov na ľade.

Prečítajte si aj

VIDEO Fehérváry znova zlepšil svoje štatistiky, dva body získal Roman

Ryan Lowney vyjadril spokojnosť s fungovaním klubu a poskytnutými podmienkami, sám však usúdil, že po osobnej stránke to nie je ono. Vedeniu HKM preto predostrel žiadosť o predčasné ukončenie zmluvy a klub hráčovi vyhovel.

Rodák z Minnesoty prišiel na Slovensko po troch sezónach strávených v ECHL, kde bol v sezóne 2018/19 najproduktívnejším obrancom tímu Fort Wayne Komets. V tíme HKM Zvolen nastupoval od začiatku sezóny v prvej obrannej dvojici po boku kapitána Ivana Švarného a v 18 zápasoch zaznamenal 4 asistencie, 4 plusové body a 12 trestných minút.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články