Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Poverčivosť neriešil, Chovan sa zachoval férovo voči spoluhráčom

KOŠICE - Trikrát a dosť. Košickí hokejisti takmer tri týždne prenechávali body protivníkom na ľade Steel arény. Štvrtým do partie mohla byť MAC Budapešť, ale východniari zapli v predĺžení a zobrali si dva body. K ich zisku veľkou mierou prispel center Michal Chovan (2+1).
Zdroj: 32758
Zdieľajte:

"Na ľade súpera viac bránime a hráme systémovo. Doma pôsobíme, ako keby sme veľmi chceli a sme takí roztrúsení. Mužstvá nás potom trestajú z brejkov. Asi nám škodí to chcenie navyše," vyslovil sa center elitnej košickej formácie, ktorý si proti Budapešti musel zvykať na nových parťákov, keďže Haščák a Majdan vypadli zo zostavy. Práve Michal Chovan bol strojcom dvojbodového zisku. Dva góly dal a na jeden prihrával.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako to vyzerá s Richardom Pánikom vo Washingtone?

"Nechcem si brať zásluhy na seba. To sa nerobí. Dali sme päť gólov a pri všetkých si svoju úlohu splnili spoluhráči. Nabudúce možno bude efektívny niekto iný," prejavil poriadnu dávku pokory člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie. Odchovanec Zvolena od druhej polovice októbra nosil Zlatú prilbu za gól mesiaca september. Po prvej skúsenosti sa však na ňu posťažoval a na dušičky ju dokonca zhodil z hlavy a vymenil za klasickú. "Od začiatku mi nesedí na hlave tak, ako by mala. Samozrejme, teším sa z nej, no rozhodol som sa pre návrat k pôvodnej," objasnil príčiny zmeny a zároveň zaknihoval už spomenuté tri body. Je čoskoro 32-ročný útočník poverčivý? "Nie, to som vôbec neriešil," podal okamžitú a jasnú odpoveď.

Prečítajte si aj

VIDEO 12 mesiacov kamzíka v nebi

Košice v minulých stretnutiach doplácali na fakt, že strácali na domácom ľade body proti mužstvám, ktoré pred súbojom s nimi mali voľno. Dlho to vyzeralo, že Budapešť rozšíri tento zoznam, ale škrt cez rozpočet urobil nájazd Martina Belluša v predĺžení, ktorý rozhodol o víťazstve Oceliarov v pomere 5:4 po predĺžení. "Je to tak. Aj z toho dôvodu máme radosť z dvoch bodov. Treba si povedať, že Budapešť mala miestami prevahu. Nám sa to podarilo aspoň takto ubojovať," doplnil Chovan, ktorý už nazbieral 23 bodov (7+16) a dostal sa na čelo košickej produktivity.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články