Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Wahl má po odchode z Banskej Bystrice nový klub, bude hrať druhú ligu

BERLÍN - Novým klubom amerického útočníka Mitcha Wahla sa stal nemecký účastník najvyššej DEL ligy Fischtown Pinguins. Okamžite však zamieril hosťovať do druholigového celku Eispiraten Crimmitschau.
Zdroj: 32400
Zdieľajte:

V súťaži DEL 2 by mal nabrať hernú prax a potom sa vráti do najvyššej nemeckej súťaže. Fischtown si od útočníka veľa sľubuje. 29-ročný hokejista odohral v Tipsport lige za "baranov" desať stretnutí, v ktorých získal deväť bodov za šesť gólov a tri asistencie.

Prečítajte si aj

Radivojevič v zostave Dukly aj druhýkrát po sebe, debut v Tipsport lige zažije bývalý hráč NHL

Wahl v minulosti hrával nižšiu švédsku súťaž Allsvenskan, krátko pôsobil aj v najvyššej fínskej súťaži v tíme Ilves Tampere, ale najviac sa mu darilo v EBEL lige v Innsbrucku a Klagenfurte. Práve s Klagenfurtom sa mu podarilo počas minulej sezóny vybojovať titul. Celkovo získal v EBEL-ke 109 bodov v 125 zápasoch.

Rodáka zo Seal Beach v Kalifornii si v roku 2008 vybrali na drafte do NHL zástupcovia Floridy Panthers, v najprestížnejšej lige sveta však nikdy svoju šancu nedostal. Pred odchodom do Európy strávil väčšinu času v ECHL a AHL. Dokáže zahrať aj na pravom krídle.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články