Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Severstal belasým dlhodobo nesedí

KHL
Ruský klub Severstaľ Čerepovec sa stáva pre hokejistov Slovana Bratislava malým strašiakom. Slovenský účastník KHL podľahol v utorok osemnástemu tímu uplynulej sezóny 0:3 a zapísal si s ním už štvrtú prehru z piatich vzájomných súbojov v nadnárodnej súťaži.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Vedeli, sme že Čerepovec bude silný súper, určite sme ho nepodcenili. Začali sme dobre, ale šance v úvode sme nepremenili. Potom sme urobili hrubú chybu a strelili nám z prečíslenia gól. Po tomto momente sme sa akoby zosypali, od tej doby to už nebolo dobré," hodnotil stretnutie center prvého útoku domácich Václav Nedorost.

Slovan prestrieľal súpera 34:26, k dispozícii mal päť presiloviek, no ani jednu nevyužil. Domácim kombináciám chýbala presnosť a moment prekvapenia. Brankár hostí Jakub Štěpánek sa zapotil, ale iba v prvej tretine, v ďalšom priebehu ho dokázali ohrozovať Čadovi zverenci zväčša len z diaľky. "Bol to jeden z tých dní, keď vám to nechce padať. V presilovkách sme vyslali veľa striel, ale neboli sme efektívni. Celý zápas sme bojovali, ani v závere sme neboli odovzdaní. Nie som poverčivý a preto nechcem hovoriť, že Čerepovec sa stáva naším strašiakom, ale je pravda, že sme mu v troch vzájomných zápasoch nedali ani gól...," poukázal na nelichotivú bilanciu obranca Michal Sersen.

Úvod sezóny potvrdil pravidlo, že Slovan dokáže v KHL potrápiť favoritov, no so súpermi nižšieho rangu zvykne mávať problémy. Ani v utorok sa domácim nedarilo prenikať cez zhustenú obranu Čerepovca. Ten sa stáva pre Slovan neželaným súperom, aj keď hráči bratislavského tímu to tak nechcú nazývať. "Nemyslím si, že je Čerepovec naším neobľúbeným protivníkom. My vôbec neriešime, ako sme s ním hrali pred rokom či dvomi. Slovan má iné mužstvo, Čerepovec tiež. Navyše v poslednom vzájomnom zápase sme vyhrali," pripomenul kapitán Slovana Milan Bartovič víťazstvo 3:2 nad Severstaľom z decembra 2013. "Nemyslím si, že je to o súperovi, ale o nás. Jednoducho nám tam chýbalo srdiečko, nasadenie, agresivita, hlad po góloch, to treba hľadať za prehrou," tvrdí.

Súťažnú premiéru v drese Slovana absolvoval v utorok kanadský obranca Kurtis Foster, ktorý doteraz pauzoval pre problémy s medzirebrovým svalstvom. Na prvý zápas nebude spomínať v dobrom, keď mal prsty v druhom inkasovanom góle a ani v ďalších situáciách nepôsobil istým dojmom. "Na jeho výkone sa prejavila dlhá tréningová a zápasová pauza. Kurtis je však skúsený hráč, uvidíme, ako sa s tým vyrovná," povedal na adresu predsezónnej posily tréner Slovana Rostislav Čada.

Po vydarenom vstupe do sezóny sa tak "belasý" stroj trochu zadrhol. Aktuálne čakajú slovanisti už tri zápasy na víťazstvo, v tabuľke Západnej konferencie im patrí s 10 bodmi štvrtá priečka. Trojdňová prestávka im padne vhod, ďalší duel v rámci domácej štvorzápasovej šnúry je na programe až v sobotu, keď o 17.30 h privítajú v Slovnaft aréne CSKA Moskva. "Treba na tento zápas čo najrýchlejšie zabudnúť. Vieme, čo treba v našej hre zlepšiť. Musíme sa na CSKA dobre pripraviť a pokúsiť sa vrátiť na víťaznú vlnu," dodal Bartovič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články