Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Konflikt Slovan - Trenčín: Reakcie fanúšikov Dukly a klubu

TRENČÍN - Nedeľňajší šláger 17. kola Tipsport ligy medzi Slovanom Bratislava a Duklou Trenčín priniesol jeden problém, ktorý nechápe hosťujúca strana.
Zdroj: 32708
Zdieľajte:

Fanklub Trenčína, ako aj samotný klub poskytli na svojej webovej stránke následné stanovisko na vzniknutú situáciu v Bratislave. Jeho znenie prinášame v plnej verzii bez redakčných úprav.

Stanovisko faklubu HK Dukla Trenčín:

Komunikovali sme s pánom Marekom Bednárikom, bezpečnostným manažérom zápasu. Zhruba dva týždne vopred bol informovaný, že chystáme výjazd do Bratislavy. Niekoľko dní pred zápasom sme začali intenzívne komunikovať a chcel, aby sme objednané lístky, čo bolo zhruba 100ks, zaplatili vopred. Vysvetlili sme mu, že vopred to uhradiť nevieme, že nám väčšmi vyhovuje platba priamo na mieste v pokladni. Pán Bednárik nám mailom poslal bezpečnostné pokyny, na základe ktorých sme vedeli čo je na štadióne zakázané, či už rôzne predmety alebo vulgárne vyjadrenia. Boli sme dohodnutí; keď sme prišli pri štadión, sme sa stretli a zástupca fanklubu išiel prevziať a uhradiť lístky. Ľudia z výjazdu – 2 plné autobusy – boli stále v autobusoch, vystúpil iba spomínaný zástupca. Lístky prevzal a uhradil, a vzápätí bol informovaný, že nás na štadión nevpustí. Nerozumeli sme prečo. Zástupca išiel za našimi fanúšikmi do autobusov, rozdal im lístky a následne sme vystúpili a chceli ísť na zápas. V tomto čase sme pred štadiónom spustili chorál „ŠK Slovan sk***ená Bratislava“, ktorý, povedzme si narovinu, nie je žiadnou novinkou a v lige sú naň fanúšikovia zvyknutí azda všade. Podľa bezpečnostných pokynov malo byť naše pripravené chóreo skontrolované, ale táto kontrola neprebehla – vyzerá to tak, že pán Bednárik už vtedy vedel, že zápas neuvidíme.

Prečítajte si aj

HC Košice sa dostáva na univerzitnú pôdu

Nechal nás prejsť k turniketom, autobusy poslal preč zo stráženého parkoviska a tým skomplikoval následný odchod našich fanúšikov domov a zvýšil tak riziko konfliktov. Pri turniketoch nás pán Bednárik informoval, že na zápas sa nedostaneme. Ako dôvod uviedol, že sme porušili pokyny – avšak v nich bolo uvedené, že vulgarizmy sú zakázané na štadióne, nie pred štadiónom. Spomínaný pán nám tak neumožnil ísť na zápas, no rovnako ani nie ísť domov, keďže naše autobusy poslal preč.

Pozrite si aj

VIDEO Fanúšikovia Slovana sa predviedli: Šarvátka s Trenčanmi pred štadiónom Ondreja Nepelu

Policajti, ktorí boli v blízkosti, nerozumeli jeho rozhodnutiam a SBSkári dostali len pokyn nevpustiť nás dnu. Všetky lístky, ktoré sme zakúpili, boli v momente zablokované a nepoužiteľné. Na výjazde boli aj rodiny s deťmi a práve títo rodičia žiadali, aby dnu vpustili aspoň ich deti, no odpoveď bola rázne nie. Niektorí z nás si išli kúpiť ďalší lístok, no keď mali oblečené niečo duklácke, mali problém so vstupom. Zhruba 50-60 fanúšikov sa napokon rozhodlo ísť hokej sledovať do podniku. Hoci nás pán Bednárik označil za problémovú skupinu, zaujímavé, že v tomto podniku sme nikomu nevadili, bez problémov sme sledovali zápas a to dokonca aj s fanúšikmi domáceho Slovanu pri vedľajších stoloch.

Prečítajte si aj

VIDEO Miškovec angažoval kanadsko-kazašského veterána, ktorý bol spoluhráčom Zdena Cháru


Video, ktoré momentálne koluje po internete, vzniklo po začiatku zápasu a nie pred ním, ako mnohé médiá uvádzajú. Celé toto vnímame ako zaujatosť bezpečnostného manažéra pána Bednárika, ktorý už, zdá sa, vopred bol rozhodnutý, že nám neumožní vstup na zápas, hoci nás to stálo nielen niekoľko stoviek eur za vstupenky, ale tiež nemálo peňazí za dopravu a v neposlednom rade aj nemálo času.

Napokon pán Bednárik prisľúbil, že nám lístky, resp. financie za ne vráti. Touto cestou by sme chceli poďakovať podnikom, v ktorých sme sledovali zápasy v TV, za ich pohostinnosť a že nás bez problémov prijali medzi seba.

Stanovisko klubu HK Dukla Trenčín:

Stojíme za našimi fanúšikmi. Veľmi si vážime, že s našimi chalanmi cestujú na takmer každý jeden zápas a podporujú ich. S fanklubom intenzívne komunikujeme a nikdy sme problém nemali. O výjazde sme dlho spolu komunikovali, sami naši hráči naň pozývali na našom poslednom domácom zápase. Nepodporujeme žiaden extrémizmus a sme za slušné správanie, no súčasne nás mrzí, že našich fanúšikov za „vulgarizmy“ nevpustili na zápas, hoci počas včerajšieho stretnutia boli na adresu Dukly Trenčín vulgárne pokriky, čo nám potvrdilo nemálo šťastlivcov zo strany fanúšikov Dukly, ktorí sa na štadión dostali.

Prečítajte si aj

VIDEO Prizabil ho o mantinel, bude sa zodpovedať pred disciplinárnou komisiou

Ak s nejakými fanúšikmi problémy boli, mohli to kompetentní riešiť individuálne a jednotlivo. Takto sa na zápas nedostali ani rodiny s deťmi. Považujeme absolútne zlyhanie bezpečnostného manažéra, že nedokázal zorganizovať a umožniť okamžitý odchod fanúšikov, hoci z ich strany záujem bol, a zvýšil tak riziko konfliktov, čo dokumentujú aj videá kolujúce po internete. Teší nás, že napriek vzniknutej situácii bolo na zápase niekoľko stoviek trenčianskych fanúšikov, vrátane zástupcov jadra fanklubu, a nie sme si vedomí toho, že by bol s nimi nejaký problém.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkdukla.sk

Diskusia

Podobné články