Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan sklamal, belasé čaro z prvých zápasov Severstal vygumoval

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava dnes domáce publikum neohúrili. Proti Severstalu Čerepovec jasne nestíhali.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Góly: 8. Mons (Černov, Kagarlickij), 13. Bučnevič, 24. Bučnevič (Stoljarov, Almqvist)

HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Baranka, Sersen (A), Sigalet, Foster, Mihalik, Starosta, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy (A) – Hudáček, Surový, Netík – Bartovič (C), Bližňák, Murley – White, Tičar, Jeglič

HC Torpedo Nižnij Novgorod: Štepánek (Magarilov) – Almqvist, Urbom, Stasenko, Šinin (A), Lukin, Šefer (C), Arzamascev, Kupcov – Kvapil, Stoliarov (A), Bučnevič – Kagarlickij, Černov, Mons – Nikoncev, Kovyršin, Kazakovcev – Dedunov, Zemčenko, Monachov

Do prvej tretiny vstúpili oba tímy v ležérnom tempe. Hra sa postupne začala otvárať v 4. minúte, keď sa do nebezpečného útoku dostal Severstal, Janus bol však pozorný. Hneď na to sa svojou strelou predviedol aj Nagy, ani táto šanca však v sieti neskončila. V 15. minúte sa dostal Slovan do veľkého pretlaku v útočnom pásme, ktoré vyústilo do prvého vylúčenia, keď Lukin fauloval domáceho Bližňáka. Najväčšiu šancu mal vo vlastnom oslabení paradoxne Severstal. Tesne po tom, čo sa počet hráčov vyrovnal, prestrelil Jaroslava Janusa Mons. Severstal gólom jasne ožil, belasí mali značné problémy prebojovať sa do svojho útočného pásma. Čerepovec bol síce v útoku pomerne často, na bránu však nevysielal veľa striel. V 11. minúte skóroval Buchnevich a vyhnal tak nerozohraného Janusa z brány. Toho vystriedal Johan Backlund. Slovan sa po vystriedaní dostal do tlaku, z ktorého vyústil aj ďalší faul hostí. Belasí tak mali výbornú šancu na kontaktný gól. Tú však nakoniec nevyužili a do konca tretiny sa do útoku dostávali skôr ruskí hráči, ako domáci miláčikovia.

Na začiatku druhého dejstva sa ukázali oba tímy v sviežom tempe. Hra Severstalu však robila Slovanu problémy aj naďalej. V 24. minúte pridal Čerepovec do slovanistickej siete už tretí zásah, keď sa presadil opäť Buchnevich. Fanúšikovia belasých však svoj tím podporovali aj naďalej. Bratislavskému mužstvu tribúny isto pomohli, domáci hráči však do polovice zápasu evidentne nemali svoj deň. Hra sa tak stále odohrávala prevažne v belasom obrannom pásme. V 28. minúte sa navyše poberal na trestnú lavicu Foster, ktorému tak jeho premiéra v drese s orlom na hrudi príliš nevychádzala. Domáci tím sa v druhej polovici zápasu dostal do početnej prevahy, ktorá mu evidentne veľmi prospela. Po Netíkovej výbornej strele, brankára Štepánka preveril aj Hudáček. Ani jedna strela však úspešná nebola. Hoci domáci presilovku nevyužili, hráčov ponúknutá šanca nakopla. Obranná hra však Čerepovcu vychádzala a Slovan sa len málokedy dostal do vyloženej šance. Negoval to až Vondrka, ktorý v 39. minúte nebezpečne vystrelil, opäť raz to však nebolo úspešné. 47 sekúnd pred druhou sirénou si domáci hráči vytvorili tlak a opakovane sa poberali do hry piatich proti štyrom. Presilovku však belasí v druhom dejstve nestihli využiť.

Slovan síce nastúpil do tretej tretiny v početnej prevahe, herne ju však nepotvrdil. Frustráciu z nepodareného stretnutia potvrdil aj Bartovič, ktorý zbytočne fauloval a poberal sa v 44. minúte na trestnú lavicu. Hoci ruský tím presilovku nevyužil, Slovan pôsobil na ľade veľmi bezradne. Niekoľkými sľubnými šancami sa opäť predviedol Buchnevich, ktorý tak útočil na čistý hetrik. Belasým v poslednej etape zápasu už jasne chýbal náboj. V 50. minúte sa previnil Ladislav Nagy ďalším zbytočným útočným faulom. Buchnevich mal tak v presilovke ďalšiu šancu na svoj hetrik. Treba uznať, že tento muž bol v dnešnom zápase jednoznačne najlepším hráčom na ľade. Čerepovec však túto šancu na belasé šťastie využiť nedokázal. Hra v poslednej tretine už taká zaujímavá nebola. Domáci hráči toho už mali zjavne dosť, i keď boli vidieť aj nejaké tie útočné záblesky, ktoré chceli pokaziť českému brankárovi Štepánkovi radosť zo shootoutu. Celkovo však už bolo vidieť, že domáci hráči sa na koniec dnešného zápasu tešili. Hoci snaha na čestný úspech sa ešte objavila, sily už belasým evidentne nestačili.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články