Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan v prestrelke porazil Trenčín, Liptáci takmer šokovali Nové Zámky

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 17. kola Tipsport Ligy nad Duklou Trenčín 5:3.
Zdroj: 32364
Zdieľajte:

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Góly: 4. Matoušek (Zigo), 9. Zigo (Abdul), 28. Štajnoch, 33. Puliš (Jendek, Matoušek), 46. Sersen (Puliš, Šedivý) – 4. Sojčík (Mikyska, Štach), 36. Alderson (Valach), 52. Džugan (Mikyska, Valach). Rozhodovali: Novák, Müllner – Gegáň, D. Konc ml., vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5280 divákov.

Prečítajte si aj

Poprad povolal ďalšieho juniora, pre zranenie nenastúpi mladý obranca

Slovan: Brust – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Hudec – Bondra, Zigo, Abdul – Jendek, Puliš, Matoušek – Žitný, Kukumberg, Sloboda – Miklík, Urbánek, Pance

Trenčín: Valent – Rajnoha, McCormack, Štach, Sládok, Starosta, Stacha, Dužek – Sojčík, Mikyska, Alderson – Hegyi, Sádecký, Valach – Bartovič, Švec, Hlinka – Džugan, Ferényi, Chromiak – Luhový

Domáci hokejisti hrali hneď v úvode presilovú hru, ale Valent v bránke hostí musel riešiť počas nej iba jedinú strelu. Po návrate vylúčeného Štacha však Matoušek dobre zareagoval na odrazený puk a poslal "belasých" do vedenia. Už o 15 sekúnd neskôr bolo vyrovnané, Brusta prekvapil z uhla Sojčík. Slovan bol potom lepší, kombinačnejší a častejšie sa dostával k streľbe. V 10. minúte predviedol cit pre prihrávku Abdul, ktorý po peknej individuálnej akcii naservíroval puk Zigovi, center Slovana vzápätí strelil svoj 10. gól v sezóne. Ďalšie šance domáci nevyužili, Valent sa vyznamenal najmä pri strele Miklíka. Na druhej strane neuspel v samostatnom úniku Džugan.

Prečítajte si aj

Detva musí riešiť problémy so zraneniami, dlhodobo bude chýbať niekoľko dôležitých hráčov

Po prestávke mal prvú šancu Kukumberg, Slovan pokračoval v nápore. Jeho hráči boli častejšie v útočnom pásme ako Trenčania a v 28. minúte po chybe Stachu pridal tretí gól Štajnoch. Ďalšie šance mali Šedivý a opäť Kukumberg, ujala sa až dorážka Puliša v 33. minúte - 4:1. Štvrtý presný zásah Slovana musel ešte odobriť videorozhodca. Dukla sa dostávala pred Brusta sporadicky, no v 42. potiahol puk po pravej strane Alderson, poslal ho pred bránku, do siete ho napokon nešťastne poslal domáci Jendek 4:2.

V tretej tretine hrali "belasí" presilovku 5 na 3, ale pokazil ju faul Ziga. Definitívne rozhodnutie napokon prišlo pri hre 4 proti 4, keď Valenta prekonal Sersen. Domáci napokon prišli o trojgólový náskok, posledné slovo mal v presilovke hostí Džugan. Viac gólov už nepadlo a Slovan tak zaknihoval tretie víťazstvo v sérii. Pre Trenčín to bola naopak tretia prehra po sebe.

HC Mikron Nové Zámky - MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:4 pp a sn (1:2, 3:0, 0:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 10. Bajtek (Hatala), 27. Rogoň (Urban, Jakúbek), 34. Jakúbek (Rogoň), 37. Urban (Pospíšil, Andrisík), rozhodujúci sam. nájazd Pospíšil – 10. Vybiral (Kurali), 11. Róbert Huna (Richard Huna, Rudolf Huna), 56. Kriška (Petran, Vybiral), 58. Róbert Huna (Kriška). Rozhodovali: Fridrich, Juhász, Vyšný, Kis-Király, vylúčení: 6:4 na 2 minúty, navyše Fábry (Nové Zámky) a Roman (Liptovský Mikuláš) po 10 min za hrubosť, Bajtek (Nové Zámky) 10 min za vrazenie na mantinel, Richard Huna (Liptovský Mikuláš) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 758 divákov.

Nové Zámky: Kristín – Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Hain, Drtina, Dlugoš – Pospíšil, Urban, Stupka – Štumpf, Bajtek, Jurík – Jakúbek, Fábry, Rogoň – Múčka, Hruška, Andrisík

Liptovský Mikuláš: Bátory — Petran, Droppa, Nemec, Kurali, Mezovský, Roman, Smutný, Kalousek — Uhrík, Tamáši, Kriška — Vybiral, Lištiak, Nechaj — Lunter, Oško, Piatka - Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna

V súboji predposledného s posledným tímom ligy začali aktívnejšie Novozámčania. V 3. minúte sa v dobrých pozíciách ocitli Dlugoš aj Hruška, ale prvý netrafil bránu a druhý poslal puk len do brankára. Vedenia sa však ujali hráči Liptovského Mikuláša. Vybiral si spracoval puk v tesnej blízkosti pred Kristínom a pohodlne ho poslal do siete. Tento stav vydržal len 9 sekúnd, keďže hneď z prvého útoku po vhadzovaní vyrovnal Bajtek. Prešlo ďalších 19 sekúnd a stav skóre sa menil znova. Po zakončení z ľavého kruhu poslal Liptákov do vedenia Róbert Huna.

Pozrite si aj

VIDEO Nebezpečný náraz na mantinel, takto škaredo sa zranil Andrej Sekera

Na začiatku 2. tretiny mohol opäť vyrovnať Bajtek, ale trafil len žrdku Bátoryho brány. Na druhej strane mohol navýšiť vedenie Mikulášanov Roman, ale ponúknutú príležitosť nevyužil. Bajtekova formácia mala tiež možnosť dorovnať skóre a zo svojej aktivity vyťažila aspoň presilovú hru. To sa ukázalo ako veľmi dôležité, pretože Rogoň v nej gólovo zakončil peknú akciu na jeden dotyk s Urbanom a Jakúbekom. Po prvý raz sa v zápase dostali do gólového náskoku domáci až v 34. minúte vďaka zásahu Jakúbeka, ktorý poslal puk popod Bátoryho vyrážačku. Novozámčania pridali aj štvrtý gól, keď sa po prihrávke Pospíšila zblízka presadil Urban.

Tretie dejstvo prinieslo viacero nepresností. V záverečnej tretine sa hra výrazne pritvrdila a pribudlo niekoľko vzájomných trestov. Za vzájomnú potýčku pobudla na trestnej lavici štvorica Múčka, Oško, Fábry, Roman, pričom tretí a štvrtý z nich si odsedeli osobné tresty. Neskôr ich napodobnili aj Richard Huna s Bajtekom. V hre 4 na 4 sa však ani jeden z tímov nedostal do väčšej gólovej príležitosti. Dobre našliapnuté mal Rogoň, ale z ľavej strany neuspel. K slovu sa tak dostali hostia. Petran vyslal krížnu prihrávku pred bránu Kriškovi a ten pohodlne prekonal Kristína. Liptáci sa aj naďalej snažili o gól a ich úsilie korunova

l v 58. minúte Róbert Huna. Duel tak dospel do predĺženia.

V predĺžení pálil Mikuš, ale jeho dobre mierenú strelu Bátory lapačkou vyrazil. Možnosť rozhodnúť mali aj Urban a Pospíšil, ale bez úspechu. Rovnako to dopadlo, keď sa v dobrých šanciach ocitli Drtina a Andrisík. O výsledku nakoniec rozhodli samostatné nájazdy. Uspeli v nich Novozámčania, na strane ktorých sa presadili Rogoň, Pospíšil a Jakúbek, kým na strane hostí strelil gól iba Uhrík.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články