Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra rozdrvila MAC, Banská Bystrica doma zdolala Poprad, Detva šokovala Trenčín

BUDAPEŠŤ - Hokejisti MAC Újbuda podľahli doma Nitre vysoko 0:7 v nedeľňajšom zápase 14. kola Tipsport Ligy.
Zdroj: 32540
Zdieľajte:

MAC Újbuda - HK Nitra 0:7 (0:2, 0:5, 0:0)

Góly: 17. Fominich (Rácz), 20. Čaládi (Rác, Rácz), 27. Morrison, 28. Csányi (Rais, Mezei), 31. Čaládi (Rácz), 36. Fominich (Morrison), 37. Blackwater (Lušňák). Rozhodovali: Fridrich, Stano - Stanzel, Šoltés, vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 543 divákov.

MAC Újbuda: Bálizs (31. Halász) – Carlisle, McNally, MaCaulay, Pozsgai, Bugár, Garát, Schlekmann, Blake Orbán – Sorfon, Strech, Klempa – Bodó, Langkow, Brance Orbán – Terbócs, Pitt, Nagy – Szigeti, Majoross, Kreisz

HK Nitra: Hanuljak – Morrison, Mezei, Versteeg, Olsen, Rais, Pupák, Rácz – Scheidl. Kerbashian, Buček - Lušňák, Kollár, Blackwater – Csányi, Šimun, Fominich - Rác, Minárik, Čaládi - Tábi

Nitra prežívá ťažké obdobie a pred príchodom do Budapešti nezískala ani bod v troch dueloch. Lenže v piatok si v hlavnom meste Maďarska vylepšila chuť a výrazne i skóre, keď mala od záveru prvej tretiny zápas plne vo svojej réžii.

Hokejisti spod Zobora nastúpili na duel už aj s navrátilcom zo zahraničia Samuelom Bučekom, ktorý sa ihneď zaradil do prvého útoku. Lenže jeho príchod akoby skôr zaktivizoval hráčov z ďalších formácií. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal krídelník tretieho útoku Daniil Fominich, ktorý aj otvoril skóre v 17. min. Taktiež dvakrát rozvlnil sieť Erik Čaládi zo štvrtej päťky.

HKM Zvolen - DVT Miškovec 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Góly: 5. Bonis (Trotter, Corrin), 20. Bonis (McPherson, Trotter) - 35. Rodman (Beauviller, Vandane). Rozhodovali: Müllner, D. Konc st. - J. Konc ml., Synek, vylúčení: 2:1 na 2 min., navyše Trotter (Zvolen) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 1402 divákov.

Domáci sa do prvej šance dostali už po necelých 20 sekundách hry, keď brankár Adorján neudržal puk po prudkej strele Švarného, ale Mráz prišiel k dorážke neskoro. Zvolenčania sa ujali vedenia v 5. min, keď Trotter prihral Bonisovi a ten strelou ponad lapačku brankára hostí otvoril skóre zápasu. Hostia boli blízko k vyrovnaniu v 12. min., keď pokus Vandaneho opečiatkoval žŕdku Tomekovej bránky. V 20. min. sa po druhýkrát gólovo presadili Zvolenčania, keď prečíslenie dvoch proti jednému využil po prihrávke McPhersona Bonis.

V úvode druhej tretiny sa po tretí raz mohla gólovo presadiť zámorská formácia Zvolena, ale jeho pokus spomedzi kruhov si nenašiel cestu do siete. V 23. min pri presilovke Miškovca sa do šance dostal domáci Thompson, ale puk po jeho presne mierenej strele vytlačil ramenom branár Adorján. O minútu mohli hostia znížiť, keď po stieľanej prihrávke Rodmana a teči Magosiho skončil puk na žŕdke zvolenskej bránky. V 28. min. sa cez Fatulu presadil hosťujúci Beauviller, položil si na ľad brankára Tomeka, ale ten jeho strelu ešte dokázal vyraziť. V 32. min. mohol zavŕšiť hetrik Bonis, ale jeho pokus na vyrážačku cestu do siete nenašiel. O minútu neskôr pri prečíslení hostí neuspel Magosi, na druhej strane po úprihrávke Mráza Kelemen trafil pravú spojnicu bránky hostí. V 35. min. sa podarilo Miškovcu znížiť, keď pokus Beauvilliera vyrazil brankár Tomek, ale Rodman vrátil puk na bránku a ten skončil v sieti. V 38. min. mohli hostia vyrovnať, ale tvrdú strelu Beacha zneškodnil lapačkou domáci gólman. O minútu mali hostia ďalšiu príležitosť, keď po chybnej rozohrávke McPhersona nevyužil samostatný nájazd Harrison.

V 46. min. mohli hostia vyrovnať, ale bekhendovvý pokus Miszkolciho efektne lapačkou zneškodnil Tomek. Na druhej strane pokus Petráša po Betkerovom prieniku reflexívne ramenom vyrazil brankár Adorján. Hostia sa naďalej snažili o vyrovnanie a blízko k nemu bol v 58. min. Vas, ktorého dorážku po Ládovej strele odpálil jeden z obrancov Zvolena. V 59. min. hostia odvolali brankára, ale gól mohli streliť Zvolenčania, keď Kelemen vypichol puk Vandanovi, ale jeho pokus skončil len na hornej žŕdke prázdnej bránky Miškovca.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Ingema Michalovce 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Gól: 63. Stehlík (Ru. Huna). Rozhodovali: Korba, Kókai (Maď.) - Smrek, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Mezovský (L. Mikuláš) 10 min. za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, 1002 divákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin — Petran, Droppa, Stehlík, Kurali, Mezovský, Roman, Smutný, Nemec — J. Sukeľ, Uhrík, Kriška — Ri. Huna, Lištiak, Macík — Vybiral, Oško, Lunter - Nechaj, Ró. Huna, Ru. Huna

HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobiov, Kolba, Hančák, Borov, Zekucia – Spilar, Lalancette, Juusela, – Mašlonka, Galamboš, Giľák - Hričina, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa

Duel posledného tímu súťaže s nováčikom veľa krásy nepriniesol. Liptáci nastúpili na zápas s odhodlaním ukončiť sériu prehier na čísle štyri, no viac z hry mali Zemplínčania aj vďaka tomu, že v úvodných dvanástich minútach hrali trikrát presilovku. Michalovce hrali mimoriadne disciplinovane, ešte minútu pred koncom riadnej hracej doby mali na svojom konte iba dve vylúčenia.

Domáci v úvode predĺženia nevyužili početnú výhodu o dvoch hráčov, no napokon dva body získali. Letargický duel rozhodol v 63. min strelou spomedzi kruhov Richard Stehlík po prihrávke Rudolfa Hunu. Michalovce prehrali štvrtý z posledných piatich duelov.

HK Dukla Trenčín - HC 07 WPC Koliba Detva 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Góly: 10. Chromiak (Štach, Švec), 37. Lapšanský (Štach), 57. Ferényi (Kajínek, McCormack) – 4. Sýkora (Šišovský), 6. Žilka (Jendroľ), 33. Sýkora, 34. F. Fekiač (Zuzin), 44. Török (Gašpar), 58. Zuzin (Sýkora). Rozhodovali: Adamec, Rencz - Kacej, Soltézs, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2957 divákov.

Trenčín: Tomek (34. Valent) – Rajnoha, McCormack, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha, od 21. Dužek – Sojčík, Mikyska, Alderson – Lapšanský, Sádecký, M. Valach – Bartovič, J. Švec, Michal Hlinka – Džugan, Ferényi, Chromiak

Detva: M. Šimko – Martin Chovan, Andersons, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Gachulinec – J. Sýkora, P. Zuzin, Šišovský – R. Gašpar, P. Valent, Török – Žilka, Podešva, Ščurko (30. V. Fekiač) – Ľupták, Čacho, Čenka

Domáci začali veľkou šancou, ktorú musel posudzovať videorozhodca, ale do vedenia išli hostia. V 4. minúte otvoril skóre po nájazde Sýkora a o dve minúty zvýšil dorážkou Žilka. Trenčania sa nenechali deprimovať a v ďalšom priebehu súpera zatlačili, vyťažili z toho však len zníženie Chromiakovým oblúčikom v 10. minúte a Švecom nastrelenú hornú žrďku v 13. minúte.

V strednej časti bola hra vyrovnaná, obe mužstvá sa dokázali dostávať ku streľbe, vrátane nájazdov, gólmani boli však pozorní a žiaden puk ich dlho neprekvapil. Až v 33. minúte sa trafil pred bránkou Sýkora a o minútu náskok Detvy zvýšil presilovkovou delovkou F. Fekiač. Početnú výhodu dokázali zúžitkovať aj domáci, ktorých v 37. minúte vrátil do hry Lapšanský strelou takmer od modrej čiary.

Keďže Trenčín pokračoval v zahadzovaní šancí a Detva nepoľavila v efektivite, trend vývoja skóre sa nezmenil ani v tretej tretine. V 44. minúte zblízka zavesil Török na 2:5 a hostia si už svoje víťazstvo rutinérsky ustrážili. V závere ešte stav skorigoval Ferényi, ale triumf Detvy spečatil do prázdnej bránky pri trenčianskej power play Zuzin.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články