Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hohmann chce vyhrať ďalší titul, Banskú Bystricu považuje za svoj druhý domov

BANSKÁ BYSTRICA - Známy ako motorová myš. Fantastické korčuľovanie, výborná palicová technika a svižná strela. To sú prednosti amerického útočníka Casona Hohmanna, ktorý v sezóne 2017/18 oslavoval titul s HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Teraz sa vrátil, aby získal ďalší.
Zdroj: 24913
Zdieľajte:

Aké sú pocity po návrate do Banskej Bystrice?

"Cítim sa dobre, ale dlho som nehral. Teraz je to dobré, postupne sa dostávam do formy, dodržiavam plán. Prišiel som do tímu, kde poznám veľa chalanov. Som nadšený a teším sa, kedy sa dostanem do zápasu."

Prečo si sa rozhodol pre návrat?

"V Banskej Bystrici to milujem. Keď som tam hral prvýkrát, tak sme boli fantastická partia a mnoho tých chlapcov tu ostalo. Taktiež milujem fanúšikov klubu a samotné mesto. Je to môj druhý domov."

Kedy sa ti prvýkrát ozvali z Banskej Bystrice?

"Niekoľko týždňov dozadu. Chceli ma späť, takže sme sa dohodli a som späť."

Prečítajte si aj

Kanadský útočník DVTK podstúpil operáciu miechy, vráti sa ešte silnejší

Bez klubu si bol až prakticky do polovice novembera. Prečo?

"Nebolo to ideálne. Mám za sebou veľmi dobrú sezónu v tíme, kde som zastával, myslím si, že dôležité miesto, avšak nakoniec so mnou Olten nepredĺžil spoluprácu. Úprimne, neviem presne prečo. Ja verím, že teraz pomôžem Banskej Bystrici k zisku ďalšieho titulu. Chcem vyhrať pre klub štvrtý titul po sebe. To je môj jednoznačný cieľ."

Ako by si zhodnotil minulú sezónu v Oltene?

"Išlo to dobre, mne osobne sa darilo. Určite mi to v kariére pomohlo."

Aká bola cesta z USA do Banskej Bystrice?

"Cesta nebola zlá, mám však stále jetlag a som unavený, čiže potrebujem ešte pár dní, no bude to určite dobré. Teším sa na sezónu. Cez leto som veľa nekorčuľoval, ešte musím zdokonaliť spoluprácu so spoluhráčmi na ľade. Trénoval som ale s Bubelom, s ktorým som hrával rok v Banskej Bystrice a aj predtým v Orlande, čiže oprášime staré zvyky a podľa mňa nám to pôjde dobre."

Fanúšikovia boli veľmi nadšení, že si sa vrátil. Vnímal si to?

"Gilbert Gabor a Miloš Bubela mi niečo preložili a povedali mi, čo sa deje. Všetko to totiž bolo v slovenčine a tou ja nerozprávam. Snažil som sa ale aj použiť prekladač a niečo som pochopil. Určite som za pozitívne reakcie rád, budem sa snažiť opäť vydať zo seba všetko, čo dokážem. Týchto fanúšikov milujem. Aj oni zohrali rolu v mojom návrate."

Prvý zápas ťa čaká v nedeľu doma proti Popradu. Tešíš sa?

"Ešte na sto percent neviem, či bude hrať, ale podľa všetkého áno. Dúfam, že nastúpim a užijem si znova tú atmosféru."

Ostal si po majstrovskej sezóne v kontakte s bývalými spoluhráčmi?

"Jasné. Stále máme rovnaký spoločný čet a píšeme si takmer každý deň. Ja, Bubela, Faille, Asselin, Gabor, Delisle a Gélinas sme neustále v kontakte. Ten tím, ktorý bol v Banskej Bystrici počas sezóny 2017/18, je môj obľúbený a najlepší, čo sa týka partie, v akom som kedy hral."

Prečítajte si aj

Anketa: Ktorý tím Tipsport ligy má najkrajšie dresy?

Faille a Asselin sú teraz v NLB, kde si hral aj ty. Bavili ste sa aj o tom?

"Áno, pýtali sa ma, ako to tam funguje, taktiež nejaké ďalšie veci o ich tímoch a podobne. Povedal som im všetko, čo som vedel. Teraz som rád, že sa im darí. Trochu si aj robíme srandu, že hrajú proti sebe."

Keď si hral v Elmire v ECHL, tak si bol najproduktívnejší hráč a za tebou nasledovali McPherson s Langkowom. Teraz ste všetci v Tipsport lige. Rozprávali ste sa spolu?

"Odvtedy spolu veľmi nehovoríme. Naše cesty sa proste rozišli. V Elmire sme spolu hrali v jednej formácii. Úprimne, nepamätám si tie štatistiky, ale viem, že vtedy to pre nás bola dobrá sezóna. O oboch viem, že sú v Tipsport lige. Teším sa na zápasy proti Zvolenu a MAC."

Ako si si sadol s trénerom Cemanom?

"Zatiaľ som tu len pár dní, čiže toho času veľa nebolo, avšak z prvých rozhovorov na mňa pôsobí ako výborný tréner. Vie, čo robí, o čom svedčí aj titul z poslednej sezóny. Privítal ma tu a všetko ohľadom systému mi vysvetlil."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články