Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Buček nakoniec za Zlín hrať nebude, dôvodom je odchod trénera Stavjaňu

ZLÍN - Slovenský hokejista Samuel Buček napokon nebude hrať za český extraligový klub PSG Berani Zlín. Dôvodom je odvolanie trénera Antonína Stavjaňu, s ktorým chcel 20-ročný útočník nadviazať na spoluprácu z Nitry. Zlínsky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.
Zdroj: 30345
Zdieľajte:

Buček pôsobil pod vedením Stavjaňu v sezóne 2018/2019. Nitrianskemu tímu pomohli k postupu do finále, Buček sa zároveň stal najužitočnejším hráčom play off a v sezóne získal celkovo 65 kanadských bodov. Po absolvovaní kempu v Detroite Red Wings zamieril do fínskeho Koo Koo Kouvola. V jeho drese sa mu príliš nedarilo a po 5 zápasoch, v ktorých získal 1 bod za asistenciu, sa strany dohodli na ukončení spolupráce.

Prečítajte si aj

VIDEO Do Banskej Bystrice sa vracia zámorský útočník, ktorý sa už na Slovensku tešil z titulu

Nitriansky odchovanec sa krátko na to dohodol so Zlínom, ktorý od úvodu sezóny viedol Antonín Stavjaňa. Toho však vedenie klubu vo štvrtok 17. októbra odvolalo z funkcie, keďže tím je po 11 zápasoch na poslednom 14. mieste tabuľky. Na pozíciu hlavného trénera sa vrátil Robert Svoboda, ktorý mužstvo viedol v uplynulých dvoch sezónach. Staronový kormidelník "baranov" však nebude môcť počítať s Bučekom.

"Dôvodom je zmena na poste hlavného trénera. Samotný Buček podľa svojich slov prichádzal do zlínskeho klubu najmä za Antonínom Stavjaňom. Vedenie klubu vyhovelo hráčovej žiadosti a zastavilo transfer. Jeho dôvod rešpektuje a to aj napriek tomu, že realizačný tím bol pripravený dať mu plnú šancu," uviedol klub vo svojom stanovisku.

Prečítajte si aj

Stavjaňa končí v Zlíne, tím sa nachádza na poslednom mieste
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články