Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktorí Slováci majú šancu zahrať si tento rok na Spengler Cupe?

DAVOS - Najstarší hokejový turnaj sveta ani tento rok nesmie chýbať v kalendári prestížnych udalostí. V tradičnom termíne od 26. do 31. decembra ho hostí švajčiarsky Davos.
Zdroj: 23915
Zdieľajte:

Šiestimi účastníkmi turnaja sú domáci HC Davos, Kanada, švajčiarsky celok HC Ambrì-Piotta, fínsky TPS Turku, ruský Salavat Yulaev Ufa a český tím HC Oceláři Třinec. To znamená, že aj tento rok si na Spengler Cupe zahrajú slovenskí hokejisti.

Prečítajte si aj

MetaHeadline: Ivan Švarný Valentin Claireaux.VIDEO Najhorší tím českej Extraligy hlási výrazné posily z fínskej a nemeckej ligy

V roku 2018 sa z celkového víťazstva tešila KalPa Kuopio, keď finále odchytal Denis Godla. Tento rok budeme mať slovenských zástupcov podľa všetkého len v jednom tíme a síce v českom Třinci, kde nastupujú obranca Martin Gernát a útočníci Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák i Tomáš Marcinko.

Třinec bol súčasťou Spengler Cupu aj pred rokom, súčasťou tímu zo spomínaného kvarteta Slovákov ale nebol mladý Hrehorčák, ktorý nastupoval v zámorskej QMJHL. Rok dozadu bodoval iba obranca Gernát, ktorý strelil jeden gól. Marcinko s Draveckým opustili Davos iba s dvomi trestnými minútami.

Prečítajte si aj

Roman chce na Liptove hrať čo najviac a pomáhať tímu, zlá séria sa môže zlomiť jednou výhrou

Avšak, teoreticky by si na medzisviatkovom turnaji mohol zahrať ešte jeden slovenský hokejista, to je však málo pravdepodobné. V juniorskom tíme TPS Turku predvádza skvelé výkony 17-ročný obranca Samuel Kňažko. Ten v doterajšom priebehu sezóny získal už 13 kanadských bodov, v tíme sú produktívnejší len štyria hráči. V celej juniorskej SM-Liige pritom zo zadákov nazbierali viac bodov iba štyria.

Zloženie skupín Spengler Cupu 2019

Skupina Cattini: HC Davos, HC Oceláři Třinec, Kanada

Skupina Torriani: HC Ambrì-Piotta, Salavat Yulaev Ufa, TPS Turku

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články