Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Šarvátky vyviedli nováčika z tempa, Zvolen pochválil Duklu

MICHALOVCE - Domáce čaro je prelomené. Postaral sa o to HKM Zvolen. Michalovská Dukla prvý raz v premiérovom ročníku medzi elitou doma stratila body. Utŕžila lekciu z efektivity.
Zdroj: 30741
Zdieľajte:

Zvolen si začal dláždiť cestu za tromi bodmi od samého úvodu. Tradične zaplnený štadión v Michalovciach zmrazil už po štrnástich sekundách hry Rastislav Špirko. "Začali sme veľmi zle. Hneď pri prvom striedaní prišiel gól súpera. Prvú tretinu však môžem hodnotiť kladne. Samozrejme, Zvolenu sa ešte podarilo zvýšiť na 2:0, ale vedeli sme si vytvárať jednu šancu za druhou a stav sme mohli otočiť. Nemali sme však ani kúsok šťastia," odfúkol si po stretnutí tréner východniarov Miroslav Chudý. Po prestávke prišlo zníženie z hokejky Dalhuisena počas presilovky, avšak vzápätí hostia ušli domácim už na rozdiel troch gólov. "Chceli sme nadviazať na tlak z prvej tretiny, ale skúsený protivník nás držal na dištanc a prakticky nám nič nedovolil. Hral umne, nevedeli sme sa do toho dostať. Následne sme videli množstvo šarvátok a hra bola veľmi rozháraná. Prísnejšie kritéria z našej strany zniesla len prvá časť," uzavrel svoje hodnotenie na tlačovke Chudý.

Prečítajte si aj

VIDEO Žiar vyfasoval debakel, 1300 divákov mu však tlieskalo

Jeho náprotivok Andrej Podkonický mal pochopiteľne dobrú náladu a dôvod na radosť. Mužstvo začalo v tabuľke stúpať a momentálne získalo tretiu priečku. "Videli sme veľmi dobrý zápas. Malo to emócie, tempo a výbornú kulisu. Nám pomohli rýchle dva góly, ale Michalovce boli veľmi nepríjemné. Podarilo sa nám eliminovať tlak súpera v presilovkách, no skvelú prácu odviedol aj brankár Tomek. Jednoducho, domáci neskórovali a nám takmer všetko vyšlo," tvrdil zvolenský tréner. Následne trochu poukázal na disciplínu zverencov, s ktorou nebolo všetko s kostolným poriadkom. Rozhodcovia Valach - Snášel poslali na trestnú lavicu až devätnásť hráčov hostí, z toho štyrom udelili aj osobné tresty. "Robili sme zbytočné fauly a stále sme ponúkali Dukle návrat do hry. Aj keď sme dostali gól na 5:2, vždy to bolo otvorené. Dokázali sme ešte ustáť dvojnásobné oslabenie, čo bolo kľúčové," doplnil Podkonický.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články