Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Buček sa už v treťom zápase vo Fínsku nedostal do zostavy, Nitra mu prejavila podporu

NITRA - Slovenský útočník Samuel Buček neprežíva ideálny vstup do sezóny 2019/20 v drese fínskeho tímu KooKoo. Už tretí zápas nefiguruje na súpiske tímu z mesta Kouvola.
Zdroj: 29326
Zdieľajte:

20-ročný krídelník v minulej sezóne zažiaril v najvyššej slovenskej súťaži. V základnej časti nazbieral 51 kanadských bodov (30+21) a v play-off pridal ďalších štrnásť (9+5). Jeho gólostroj sa zastavil tesne pod hranicou štyridsiatich presných zásahov. Sezónu v drese HK Nitra ukončil v neúspešnom finále proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Prečítajte si aj

VIDEO Jediný Slovák v SHL ukazuje svoje kvality a dokazuje, že NHL si zahral právom

Po poslednom zápase si ale prebral zlatú korčuľu pre najlepšieho hráča play-off, tlieskal mu a skandoval jeho meno zaplnený banskobystrický štadión. Nasledoval kemp v Detroite Red Wings, kde sa javil veľmi dobre. Účastník NHL ho pre nový ročník poslal do kvalitnej fínskej Liigy, v drese KooKoo mal rozvíjať svoje nemalé hokejové schopnosti.

Prechod na novú súťaž mu však zatiaľ nesadol ideálne. Buček odohral prvých päť stretnutí so ziskom jediného bodu za asistenciu, na konte má aj jeden záporný bodík v štatistike +/-. Naposledy sa dostal do zostavy ešte na konci septembra, keď jeho KooKoo prehralo 1:2 po predĺžení na ľade KalPy Kuopio. Odvtedy nehral dvakrát proti SaiPe a ani IFK Helsinki, Buček nefiguruje v zostave ani na piatkový duel (11.10.) s Ilvesom Tampere.

Prečítajte si aj

Oficiálne: Nitra predstavila nového trénera

Dôvodom nie je zranenie, ale zatiaľ poslabšie výkony hráča, ktorý sa tesne nezmestil do nominácie Slovenska na MS 2019. Preto sa naskytla otázka, čo ďalej. Vedenie HK Nitra však Bučekovi poskytlo plnú podporu a neplánuje ho lákať naspäť: "My sme so Samom v kontakte. Samozrejme, je to super hráč, ukázal to v minulej sezóne. My sme mu vyjadrili podporu, aby vydržal, zabojoval a nevracal sa naspäť, pretože chceme, aby sa vo Fínsku presadil," povedal generálny manažér tímu spod Zobora Tomáš Chrenko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články