Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Trpká noc pre Cháru i Haláka

NEW YORK - Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára skóroval v noci na piatok v hokejovej NHL pri prehre jeho "medveďov" na ľade Colorada Avalanche 2:4. V bránke hostí chytal Jaroslav Halák a pripísal si 32 zákrokov. Útočník Montrealu Tomáš Tatar si pripísal asistenciu, Canadiens však doma prehrali s Detroitom Red Wings 2:4.
Zdroj: 31608
Zdieľajte:

Tatar asistoval v 25. minúte Maxovi Domimu pri vyrovnávajúcom góle na 2:2. Puk sa po strele obrancu Jeffa Petryho v presilovej hre odrazil od zadného mantinelu do bránkoviska, kde ho Tatar s Domim "upratali" za chrbát Jonathana Berbiera. Slovenský útočník zaznamenal druhú asistenciu a tretí bod v sezóne. V zápase proti svojmu bývalému tímu bol na ľade 16 a pol minúty, brankára súpera ohrozil štyrmi strelami, no pripísal si aj dve "mínusky." Víťazný gól Detroitu strelil v závere druhej časti kanonier Anthony Mantha a dosiahol šiesty zásah v sezóne. "Hráme výborný hokej. Sme rýchli, s pukom trávime veľa času v útočnej zóne. Musíme takto pokračovať," povedal Mantha. Red Wings ukončili deväťzápasovú sériu prehier s Montrealom, nad Canadiens vyhrali prvýkrát od 21. marca 2017. Montreal prehral tretí z úvodných štyroch duelov v novom ročníku profiligy.

Prečítajte si aj

VIDEO Dukla Trenčín sa ponorila do smútku: Navždy odišla fanúšička klubu

Trpkú noc zažili Chára s Halákom. Štyridsaťdvaročný slovenský obranca zvýšil v 16. minúte strelou od modrej čiary na 2:0 pre Boston, zvyšok stretnutia však patril "lavínam", ktoré sú zatiaľ stopercentné a vyhrali úvodné tri zápasy. Kapitán "medveďov" zaznamenal prvý kanadský bod v sezóne a bol to jeho 201. gól v základnej časti. Boston po troch úspechoch stratil prvé body v sezóne a nepodarilo sa mu prvýkrát v históriu začať sezónu štyrmi víťazstvami na ľade súperov. Výraznou mierou sa o úspech Colorada zaslúžil brankár Philipp Grubauer, ktorý zlikvidoval 39 striel Bruins. Víťazný gól Avalanche strelil sedem minút pred treťou sirénou po nádhernej individuálnej akcii Andre Burakovsky a bol to jeho prvý zásah v drese "lavín." Triumf domácich poistil do prázdnej bránky Gabriel Landeskog. Chára odohral 20:55 minúty, na konte mal okrem gólu dva hity a dve strely.

Prečítajte si aj

VIDEO Aký osud čaká Nové Zámky? Začalo sa konkurzné konanie

Viac dôvodov na radosť mal Erik Černák. Síce nebodoval, ale jeho Tampa Bay zvíťazila v Toronte nad Maple Leafs 7:3, domáci prehrali tretíkrát za sebou. Sedem z desiatich gólov padlo v prvej tretine, ktorú "blesky" vyhrali 4:3. V ďalších minútach už skórovali len Lightning. Dvoma gólmi a asistenciou sa v sezónnom debute blysol Brayden Point, ktorý v lete absolvoval operáciu boku a vynechal tri úvodné zápasy. "Hrať vo formácii s dvoma superhviezdami Stevenom Stamkosom a Nikitom Kučerovom mi návrat uľahčilo. Celý tím perfektne korčuľoval a to bol kľúč k úspechu," povedal Point pre nhl.com. Prvý útok Tampy nazbieral spolu 11 bodov, Kučerov mal bilancou 2+2, Stamkos 1+3 a Point 2+1. Černák bol na ľade 18 minút a 46 sekúnd, zaznamenal päť bodyčekov a tri strely.

Prečítajte si aj

VIDEO Zaujímavý príbeh obrancu Dubnice: Rodičov postavil pred hotovú vec, zavtipkoval si na adresu Višňovského

Rovnako tretiu prehru v sérii utrpel aj Washington s Richardom Pánikom v zostave. V noci na piatok nestačili Capitals na domáci Nashville 5:6. Slovenský krídelník sa bodovo nepresadil. Capitals viedli po dvoch tretinách 4:2, ale nezvládli poslednú dvadsaťminútovku. Domáci vyrovnali na 4:4 a hoci T.J. Oshie dostal ešte raz Washington do vedenia, napokon odchádzali hráči z hlavného mesta USA domov smutní. Nashville totiž na prelome 55. a 56. minúty gólmi Nicka Bonina a Mattiasa Ekholma v priebehu 28 sekúnd otočil na 6:5. "Ukázali sme, že sme odolní a nezložili sme sa za nepriaznivého stavu," uviedol autor dvoch gólov Predators Ryan Johansen. Dva zásahy zaznamenal aj kapitán Washingtonu Alex Ovečkin, jeho spoluhráč Nicklas Bäckström odohral svoj 900. zápas v kariére. Pánik za 11:50 minúty na ľade zaznamenal jeden hit.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský talent, ktorý skončil v zámorí, už zarezáva na Považí

Z dvoch bodov sa netešil ani Andrej Sekera, keď s Dallasom podľahli na vlastnom ľade Calgary 2:3 po nájazdoch. Stars sa v úvode sezóny nedarí, keď z piatich zápasoch prehrali štyri. V súboji s Flames stratili v tretej tretine dvojgólové vedenie. V predĺžení mohol rozhodnúť Alexander Radulov, ale z trestného strieľania neprekonal českého brankára Davida Ritticha. V nájazdoch dal rozhodujúci gól Johnny Gaudreau. Sekera bol tretí najvyťaženejší hráč Dallasu, keď na ľade bez jednej sekundy strávil 24 minút. Súperovho brankára ohrozil jednou strelou.

Prečítajte si aj

VIDEO Dlhoročná opora prvej ligy odišla do netradičnej hokejovej krajiny

V samostatných nájazdoch sa tešil z víťazstva Edmonton s Tomášom Jurčom. "Olejári" vyhrali na ľade New Jersey 4:3, Jurčo si pripísal iba dvojminútový trest. Kanadský tím potvrdil výborný vstup do sezóny, keď vyhral všetky štyri zápasy. Podobný kúsok sa Edmontonu podaril naposledy v sezóne 2008-09.

Prečítajte si aj

VIDEO V marci sa podieľal na postupe Michaloviec, teraz si otvoril strelecký účet v drese Bratislavy

Montreal - Detroit 2:4 /Tomáš Tatar 0+1/

New Jersey - Edmonton 3:4sn

Pittsburgh - Anaheim 2:1

Toronto - Tampa Bay 3:7

Ottawa - St. Louis 4:6

Nashville - Washington 6:5

Winnipeg - Minnesota 5:2

Dallas - Calgary 2:3sn

Chicago - San Jose 4:5

Colorado - Boston 4:2 /Zdeno Chára 1+0/

Arizona - Vegas 4:1

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články