Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prestupová bomba: Futbalový brankár Petr Čech podpísal profesionálny hokejový kontrakt, cez víkend odchytá prvý zápas!

LONDÝN - Futbalový brankár Petr Čech nastúpi v bránke anglického tímu Guildford Phoenix hrajúceho britskú NIHL 2 a v nedeľu zažije svoj hokejový debut.
Zdroj: 32519
Zdieľajte:

Klub o tom informoval na svojej stránke: "Podpis Petra je pre nás obrovským krokom. Trénoval naozaj tvrdo. Neviem sa dočkať, keď ho uvidíme na ľade aj v zápase," povedal hlavný tréner Andy Hemmings. Čech naďalej ostáva pracovať aj v Chelsea FC ako technický a výkonný poradca.

Prečítajte si aj

VIDEO Česká legenda na vlastnú žiadosť končí v Pardubiciach

"Som nadšený, že mi Phoenix ponúkol možnosť chytať v zápasoch. Verím, že mladému tímu pomôžem najviac ako sa len bude dať, aby sme boli úspešní. Po dvadsiatich rokoch v profesionálnom futbale to bude pre mňa neuveriteľná skúsenosť. Hokej som vždy miloval, už ako dieťa," hovorí samotný Petr Čech, ktorý bude nosiť číslo 39.

37-ročný bývalý futbalový brankár ukončil bohatú hráčsku kariéru v tomto roku. Počas nej nastupoval za Plzeň, Blšany, Spartu Praha, Rennes, Chelsea a Arsenal. Štyrikrát vyhral Premier League, štyrikrát aj FA Cup, dvakrát Community Shield a v jednom prípade Ligu majstrov aj Európsku ligu. V národnom drese Česka odchytal 124 stretnutí a je rekordérom. Petr Čech je okrem iného aj zdatným hráčom na bicie, na Youtube má dokonca vlastný kanál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: gjihc.com

Diskusia

Podobné články