Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tímy NHL poslali svoje veľké škandinávske nádeje zatiaľ na farmu

CHICAGO - Hneď niekoľkým veľkým nádejám zo Švédska a Fínska začne sezónu 2019/20 iba vo farmárskej AHL. Ich šanca na prienik do NHL ale existuje.
Zdroj: 32389
Zdieľajte:

Chicago Blackhawks počíta v budúcnosti s Adamom Boqvistom, švédskym obrancom a prvou voľbou v drafte 2018. 19-ročný bek mal v minulej sezóne priemer viac než bodu na zápas v Londone Knights (OHL), teraz bude hrať za Rockford IceHogs, kde putuje i 22-ročný fínsky útočník Aleksi Saarela, toho "jastrabi" získali z Caroliny.

Prečítajte si aj

VIDEO Na novej lukratívnej zmluve sa dohodla jedna z posledných hviezd NHL doposiaľ bez kontraktu

Na šancu v prvom tíme Dallasu Stars si musí počkať ďalší Fín a síce Joel Kiviranta. Ten sa po úspešnej sezóne 2018/19 v Ilves Tampere tešili zo zlata na MS 2019 na Slovensku, nikdy nedraftovanému hokejistovi následne ponúkli šancu na juhu USA, začne v Texase Stars.

Bridgeport Sound Tigers je farmou New Yorku Islanders, kde svoj domov našli Sebastian Aho, v NHL už ale hral počas ročníka 2017/18 a aj fínsky útočník Otto Koivula. Ten v AHL nastupoval aj počas uplynulej sezóny. Spoluhráčom Adama Húsku v Hartforde Wolf Pack bude obranca Tarmo Reunanen, na šancu v prvom tíme Toronta Maple Leafs si musí v Marlies počkať Švéd Jesper Lindgren.

Prečítajte si aj

VIDEO Fínsky brankár so skúsenosťami z NHL aj ZOH stále nemá klub, trénuje však vo Švajčiarsku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články