Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad rozbil Nitru, Michalovce nadelili debakel Detve, Košice v závere rozhodli proti Zvolenu

DETVA - Hokejisti nováčika HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipsport ligy na ľade Detvy 4:0. Domáci tak stále čakajú na prvý bod v novej sezóne.
Zdroj: 32366
Zdieľajte:

HC 07 WPC Koliba Detva - HK Dukla Ingema Michalovce 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Góly: 6. Linet (Giľák), 18. Mesaroš (Galamboš, Hričina), 37. Mašlonka (Lalancette, Juusela), 43. Linet. Rozhodovali: Kalina, Orolin - Ordzovenský, Beniač, vylúčení: 9:9 na 2 min, navyše: Král 10+DKZ za nešportové správanie, Ščurko 10 min za bitku - Hričina 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 389 divákov.

Prečítajte si aj

Trenčín odčinil prehru so Slovanom aj napriek tomu, že dvakrát prehrával

HC 07 WPC Koliba Detva: Šimko – Mar. Chovan, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Andersons, Pač – Zuzin, Valent, Ščurko – Gašpar, Král, Sýkora - Žilka, V. Fekiač, Török - Surový, Čacho, Čenka

HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan - Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobjov, Kolba, Hančák, Zekucia - Mašlonka, Lalancette, Juusela - Mesaroš, Galamboš, Hričina - Giľák, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa - Borov

Detvania nastúpili na piaty zápas sezóny s cieľom konečne si do tabuľky pripísať prvé body. Ich plán však dostali trhliny už v 6. minúte, keď sa presadil Linet a poslal hostí do vedenia. V 12. minúte mohol vyrovnať Sýkora, ale Trenčana neprekonal. V 14. minúte nepochodil ani hosťujúci Safaralejev a o chvíľu na to na druhej strane Valent, ktorého zblokoval obranca. V 18. minúte pridali Michalovce druhý gól, keď sa po brejku 2 na 1 presadil Mesaroš.

Prečítajte si aj

Do Banskej Bystrice sa vrátil dlhoročný hráč Slovana a majster z minulej sezóny

Druhú tretinu poznačilo množstvo vylúčení, aj osobných trestov, pričom domáci Král dostal trest do konca zápasu. Viac šancí mali opäť hostia, ktorí v 37. minúte využili presilovku o jedného hráča a na 3:0 zvýšil Mašlonka.

Michalovčania hrali s chuťou a v 43. minúte pridali už štvrtý gól, keď sa pred Šimkom presadil Linet. Domáci sa mohli chytiť na prelome tretej tretiny, keď si zahrali minútu a 52 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov, no Török, Chovan a ani Zuzin svoje veľké šance nepremenili. V ďalších minútach si už hostia vysoký náskok ustrážili.

HC Košice - HKM Zvolen 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 8. Haščák (Košarišťan), 38. Bortňák (Rapáč), 53. Klhůfek (Zeleňák), 58. Jokeľ - 25. Bonis (McPherson), 38. Bonis. Rozhodovali: Snášel, Rencz - Soltész (obaja Maď.), Šoltés, vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4051 divákov.

HC Košice: Košarišťan - Slovák, Koch, Čížek, Repe, Růžička, Zeleňák, Michalčin, Bučko - Majdan, Chovan, Haščák - Klhůfek, Suja, Jokeľ - Rapáč, Bortňák, Belluš - Milý, Hrabčák

HKM Zvolen: Tomek - Lowney, Švarný, Roman, Corrin, Drgoň, Maier, Chlepčok, Fatul — Hansen, Špirko, Kelemen — McPherson, Trotter, Bonis — Handlovský, Marco Halama, Thompson — Kolenič, Preisinger, Petráš

Dianie v prvej desaťminútovke výrazne ovplyvnili vylúčenia. Zvolenčania najskôr nielenže nevyužili svoju početnú výhodu, ale v 8. minúte dopriali domácim 43-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Košičania ňou nepohrdli a Haščák strelou spomedzi kruhov prestrelil Tomeka - 1:0. V ďalšom priebehu prvej časti sa hralo v rýchlom tempe, dominovali však defenzívy. Na tesnom náskoku domácich nič nezmenili ani šance Zvolenčana Trottera či domáceho Belluša.

V 23. minúte najskôr Handlovský s Halamom nepotrestali chybu domácich v rozohrávke no krátko na to sa hostia dočkali vyrovnania. McPherson si počkal na prihrávku Bonisovi, ktorému nechali domáci priveľa priestoru a zblízka prekonal Košarišťana - 1:1. V 28. minúte si Zvolenčania vytvorili tlak počas presilovky, domácich dlho zvierali v ich pásme, no vyťažili iba nepresnú strelu Halamu. Na opačnej strane neskóroval ani Majdan, ktorý v sľubnej pozícii pred Tomekom nenamieril presne. V 38. minúte išli hostia do vedenia, keď Bonis využil nedôraz košickej defenzívy a zasunul puk za Košarišťana - 1:2. Zvolenčanom však tesný náskok vydržal iba 20 sekúnd, pretože si pred brankárom Tomekom nepostrážili dôrazného Bortňáka, ktorý upravil na 2:2.

Tretia tretina bola dlho najmä o vyčkávaní oboch tímov na chybu súpera. Hráči si dávali pozor najmä v defenzíve a brankári v nej čelili zväčša iba strelám z väčšej vzdialenosti. V 53. minúte Klhůfek v strednom pásme unikol Zvolenčanom, Lowney ho nedokázal zastaviť a košický útočník upravil na 3:2. Zvolenčania zvýšili obrátky, hra dostala nový náboj a často sa hralo pred Košarišťanom. Už v čase 57:22 skúsili hostia hru so šiestimi hráčmi, no zahrali ju veľmi zle. Po nedorozumení v rozohrávke si strelili vlastný gól do prázdnej bránky, ktorý bol pripísaný Jokeľovi.

HK Poprad - HK Nitra 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Góly: 1. Erving (Zagrapan), 18. Bjalončík (P. Svitana, Ťavoda), 24. Leclerc (Ťavoda), 28. Takáč, 55. Takáč (Zagrapan). Rozhodovali: Lokšík, Juhász – Bogdaň, Kis-Király, vylúčení: 4:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 1264 divákov

Poprad: Vošvrda – Kozák, Ťavoda, Erving, Kramár, Ulrych, Magovac, Fabian – Karterud, Bjalončík, P. Svitana – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Štrauch, Mlynarovič, Kundrik – Matúš Paločko, Matej Paločko, R. Svitana

Nitra: Hanuljak (24. Šimboch) – Mezei, Rais, Pupák, Olsen, Sloboda, Versteeg, Nemec, Pätoprstý – Lušňák, Kollár, Rác – Scheidl, Kerbashian, Šimun – Csányi, Fetkovič, Fominych – Čaládi, Minárik, Hrušík

Poprad odštartoval duel proti Nitre ako z ríše rozprávok. Hralo sa iba 27 sekúnd, keď Zagrapan vyhral buly v útočnom pásme, puk si prevzal legionár Erving a po peknom blafáku poslal domácich do vedenia. V ďalšom priebehu boli "kamzíci" lepším mužstvom, ale nedokázali pridať ďalší gól. Ten prišiel až v 18. minúte. Brankár hostí Hanuljak vybehol z bránky príliš skoro. K puku mal bližšie útočiaci Bjalončík, ktorý si brankára Nitry pekne položil na ľad a skóroval do otvorenej bránky.

Gólostroj Popradčanov pokračoval aj v druhom dejstve. V závere presilovej hry hostí vyhodil po mantineli z obranného pásma puk Ťavoda. Ten našiel z trestnej lavice ideálne naskakujúceho Leclerca, ktorý si ho prebral do jazdy a po krásnej individuálnej akcii zvýšil na 3:0. Na skóre reagovala lavička Nitry stiahnutím Hanuljaka z bránky a výmenou za Šimbocha. Náhradný brankár Nitry sa ani poriadne nerozchytal a už lovil puk zo siete. Chybu Raisa, ktorý si zle pokryl vyrážku Šimbocha, trestal pohotový Takáč.

Aj v tretej tretine sa hral otvorený hokej. "Corgoni" sa síce tlačili do bránky, ale ich tlak bol bezzubý. Keď sa už zdalo, že sa skóre nezmení, udrel opäť Takáč. Šimboch si myslel, že jeho strelu zachytil bezpečne do lapačky, ale tá mu na prekvapenie tribún prekĺzla do siete - 5:0. Presilovka hostí v samom závere už na výsledku nič nezmenila. Brankár Popradu Tomáš Vošvrda si udržal prvé čisté konto v sezóne.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články