Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ťažké nohy z autobusu nechali za sebou, v piatok idú pokrstiť štadión výhrou

KOŠICE - Vojaci z Trenčína nenadviazali na úspešný začiatok novej sezóny. V Steel aréne im ruže nekvitli, ale podarilo sa im dvakrát zdramatizovať zápas. Tretia gólová odpoveď už ale neprišla. Kde sa stala chyba? Kapitán Milan Bartovič sa ju pokúšal nájsť.
Zdroj: 32351
Zdieľajte:

Trenčín mal v druhom kole voľno. Mohlo by sa zdať, že deň ničnerobenia tímu pomohol, ale stal sa opak. Slabší úvod z jeho strany mal za následok manko o dva góly hneď v prvej tretine. "Samozrejme, nezačali sme dobre. Prehrávať 2:0 v rýchlom slede sme určite nechceli. Domáci hrali skvelo a boli sme si vedomí ich sily, keďže poskladali veľmi dobré mužstvo. Nám sčasti pomohol gól na 2:1. Povedali sme si, že ťažké nohy z autobusu sú za nami a je na čase zmeniť vývoj duelu. Pre mňa je to veľká nekoncentrovanosť inkasovať v úvode druhej tretiny z prvého striedania. Tento okamih rozhodol o všetkom," nechal sa počuť po prehre 3:2 v Košiciach bývalý slovenský reprezentant Milan Bartovič.

Prečítajte si aj

VIDEO 17. september bol veľkým dňom pre Tomáša Bokroša

Súboj mohol nabrať iný smer, ak by pri vlastnom oslabení potrestal chybu Majdana hosťujúci Sádecký. Na poslednú chvíľu sa dostal k puku a keďže nemal dostatok miesta na lepšie zakončenie, vyskúšal tvrdú strelu z medzikružia, ktorú Košarišťan zlikvidoval. "Myslím si, že sme sami posadili Košice na koňa. Podľa môjho gusta sme hrali veľmi veľa oslabení a okrádali sme sa o sily," pátral po príčinách prvej sezónnej prehry. Dukla na druhej strane bola určite vďačná za famózny výkon gólmana Valenta. 33-ročný Martinčan pochytal veľké množstvo šancí oceliarov. "Svoje kvality potvrdzoval už v prípravnom období. Všetci veríme, že mu forma vydrží celý ročník," pokračoval skúsený 38-ročný Bartovič, ktorý aj napriek tomu, že má na hrudi céčko, nič špeciálne nevytýkal spoluhráčom, nakoľko po zápase bola kabína svedkom milej udalosti, keď sa ich kolega Tomáš Bokroš stal otcom.

Prečítajte si aj

Slovan vybuchol s Novými Zámkami, Poprad vypískali diváci a Michalovce s prvou prehrou

"Niečo sme si povedali, ale neboli to žiadne veľké reči. Akurát sme sa povzbudili pred piatkovým duelom, na ktorý sa treba zodpovedne pripraviť," doplnil útočník s číslom 61. Piatok bude takým malým hokejovým sviatkom pod hradom Matúša Čáka. Tím sa po dlhšej prestávke predstaví na svojom zrekonštruovanom štadióne a protivníkom bude HC Slovan Bratislava. Medzi týmito klubmi bola v minulosti obrovská rivalita, resp. ich zápasy boli poriadne vybičované. "Konečne! Všetci si zaslúžime návrat do svojho stánku. Vrátane dvoch ligových stretnutí sme až dvanásťkrát hrali u súpera a nebolo to nič príjemné. O to viac nám situácia velí, pokrstiť arénu víťazstvom," uzavrel Milan Bartovič.

ANKETA: Zúročí Trenčín domáce prostredie proti Slovanu?

  • Áno, bude plný štadión.

    89%

  • Nie, Slovan sa rehabilituje po domácej prehre s Novými Zámkami.

    11%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články