Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Belasí fanúšikovia si uctili Hlinku, Slovan to nakoniec nezvládol

KHL
Jediný slovenský účastník KHL sa predviedol v novej sezóne po druhýkrát pred domácim hľadiskom. Po domácej výhre nad Medveščákom a podarenom tripe boli hokejisti bratislavského tímu navnadení na ďalšie body.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan Bratislava – Torpedo Niznij Novgorod 2:3 po nájazdoch (1:2, 1:0, 0:0, 0:0 sn: - 1:2)

Góly: 3. Bartovič (Baranka, Sersen), 36. Nagy (Sersen) - 16. Salminen (Immonen), 18. Immonen (Bernackij, Wolski) - v nájazdoch rozhodol Immonen

HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Baranka, Sersen, Sigalet, Starosta, Mihalik, Brejčák, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy – Hudáček, Surový, Netík – Bartovič, Tičar, Murley – Ölvecký, Bližňák, Jeglič

HC Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Gelašvili ) – Hietanen, Bernatský, Grigorjev, Valentenko, Babčuk, Chomitskij, Aljajev – Galuzin, Krasnoslobodcev, Denis Kazionov – Drugov, Dmitry Kazionov, Kuljomin – Wolski, Salminen, Immonen – Žarkov, Nokelainen, Dvurečenskij – Potapov

Slovan vstúpil do zápasu veľmi dobre, keď sa vďaka svojej aktívnej hre dokázal presadiť hneď v 3.minúte. Kapitán Milan Bartovič nahodil puk z ľavej strany, ktorý nakoniec skončil v sieti neistého gólmana Kasutina. Domáci hrali v prvej tretine veľmi priamočiary hokej, keď sa belasí dostávali pred brankára Torpeda veľmi jednoducho. Hokejisti súpera sa do útoku dostávali veľmi ťažko, keď im robil problém najmä prechod cez stredné pásmo. V 7. Minúte zápasu sa dostal do obrovskej šance Netík, ktorého však po strele tvrdo spacifikovali dvaja hráči Novgorodu. Slovan hral svoju prvú presilovku v 10. minúte, avšak domáci ju využiť nedokázali. Po nej sa do sľubného útokou dostal aj ruský súper, Janus sa však ukázal niekoľkými sľubnými zákrokmi. V 15. minúte sa poberal na trestnú lavicu Slovinec Tičar a presilovku si tak zahralo aj Torpedo. Početnú prevahu ruský tím nakoniec dokázal využiť, keď pred Janusom zostali dvaja osamotení hráči Novgorodu a z dorážky sa nakoniec dokázal presadiť Fín Salminen. Súper belasých po góle jasne ožil a Janus bol v 18. minúte opäť prekovaný, keď sa podarilo streliť gól druhému fínskemu útočníkovi Immonenovi. Slovan bol v prvej tretine na puku síce lepším mužstvom, svoju prevahu však dokázali hráči z Bratislavy pretaviť len do jedného gólu, jeho súper však bol efektívnejší.

Do druhej tretiny nastúpili obidve mužstvá opatrne. Tak ako robil Slovan Torpedu problémy v prvých minútach zápasu, tak Novgorod trápil belasých na začiatku druhej tretiny. V 24. minúte sa ukázal výborným zákrokom brankár súpera Kasutin, keď lapačkou vychytal Tičarov pokus. Od 26. minúty sa hra otvorila, no belasým jednoznačne chýbal náboj z prvej tretiny. Torpedo svoju hru zjednodušilo a do útoku sa hráči z Ruska dostávali omnoho jednoduchšie ako hokejisti domáceho tímu. V 36. minúte dostal Slovan obrovskú šancu, keď hral presilovku 5 na 3. Tú sa mu nakoniec podarilo využiť, keď sa presadil Ladislav Nagy. Od tohto momentu bol Slovan na koni a veľa nechýbalo, aby strhol vedenie na svoju stranu. Puk sa však do konca druhej tretiny už do brány jedného, či druhého tímu nedostal.

Tretia tretina bola poznačená najmä skandovaním domácich fanúšikov, ktorí kričali meno Miroslav Hlinka. Podľa zverejnených informácií spáchal bývalý skvelý slovenský reprezentant samovraždu. Ten fakt, ako keby rešpektovali aj samotní hráči, keď sa na začiatku tretieho dejstva na ľade nič zaujímavé nedialo. Slovan však postupne získaval prevahu. Najmä strela Ölveckého narobila Kasutinovi problémy, keď po nastrelenej tyčke rozhodoval o nepremenenej šanci až videorozhodca. Nátlak Slovana každou minútou zápasu stúpal, s čím rástla aj tvrdosť jeho súpera. Od 54. Minúty sa hra upokojila, keď bolo vidieť, že ani jedno mužstvo už nechcelo spraviť chybu, ktorá by ho stála všetky body. V 56. minúte Torpedo ohromne hrozilo pred brankárom Janusom, belasí gólman však tento nápor ustál. 2 minúty a 44 sekúnd pred koncom zápasu fauloval Kazionov Hudáčeka a belasí mali obrovskú možnosť streliť víťazný gól. Tú však nakoniec nevyužili a zápas tak muselo rozhodnúť predĺženie.

V predĺžení mali viac šancí hráči Torpeda. Veľmi im k tomu pomohlo aj vylúčenie Nagya. Našťastie pre belasých to ale ruskí súper nevyužil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články