Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Deväť mesiacov bez hokeja a krutý koniec v Dukle

MICHALOVCE - Zemplínska Dukla počas letnej prípravy angažovala troch Fínov. Dvaja splnili očakávania, jeden nie. Týka sa to 25-ročného útočníka Samuela Salonena.
Zdroj: 32339
Zdieľajte:

"Nemyslím si, že som hral zle. Samozrejme, mohlo to byť aj lepšie. No naozaj neviem povedať, prečo sa mi vo Fínsku darilo a v Michalovciach nie," týmito slovami začal krátku debatu po konci v Zemplíne Salonen. Odchovanec Vaasa v posledných dvoch sezónach nazbieral v Mestis Lige dohromady päťdesiat bodov, ale k nováčikovi neprichádzal s nálepkou zakončovateľa.

Prečítajte si aj

FOTO Slovan, Miškovec, Budapešť, Zvolen a Liptovský Mikuláš ukázali dresy na nový ročník

"Ťažko povedať, či mi nesedela pozícia v mužstve. V Michalovciach som strávil krátky čas, a to je veľmi skoro na hodnotenie," pokračuje nevysoký útočník. Za sebou mal ťažšie obdobie, keďže dlhší čas nebol v kontakte s hokejom. "Nehral som deväť mesiacov, a to môže byť faktor, ktorý mi nepomohol. Na druhej strane to neberiem ako výhovorku. Vedenie klubu som nepresvedčil a rešpektujem ich rozhodnutie, že ma poslali preč," chlapsky prijal skutočnosť po predčasnom odchode z radov nováčika Tipsport ligy. Salonen opustil michalovskú kabínu pred dvomi týždňami. Michalovce sa hneď na to posilnili o ruského majstra sveta Vorobyova a Salonenovho krajana Sami Ventelä.

Prečítajte si aj

VIDEO V sieti Topoľčian skončila veľká ofenzívna ryba

"Veľmi som chcel hrať za Duklu, ale nestane sa to. Je to bolestivé, no nedá sa to vrátiť späť. Verím, že chalani zažijú peknú sezónu a prajem im čo najviac výhier," poslal odkaz na diaľku do šatne "líšok". Pre každého hráča je vždy veľkou nepríjemnosťou, ak musí meniť pôsobisko tesne pred sezónou. V tom čase už sú tímy obsadené, čo komplikuje situáciu aj Salonenovi. "Zatiaľ neviem, kde budem hrať. Je už september a je to ťažšie. Budem sa však musieť čo najskôr obzrieť po novom klube," dodal Samuel Salonen na záver rozhovoru pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články